Manisa’da 5,1 büyüklüğünde deprem! Bir bina yıkıldı…

Yayın tarihi: 28 Ocak 2020 Salı 2:32 pm - Güncelleme: 28 Ocak 2020 Salı 4:41 pm

Manisa Kırkağaç’ta 5.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremde yaralanma ve can kaybı yaşanmazken bölgeden bir binanın yıkıldığı haberi geldi.

MANİSA’nın Kırkağaç ilçesinde Richter ölçeğine göre 5,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Başta İzmir olmak üzere çevre illerden de hissedilen depremde, ilk belirlemelere göre can ve mal kaybı yaşanmadı.

Manisa’da deprem anı kameralara böyle yansıdı

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığı’nın merkez üssünü Manisa’nın Kırkağaç ilçesi olarak saptadığı deprem, saat 14.26’da meydana geldi. Yerin 9,1 kilometre derinliğinde olan deprem, Manisa’nın yanı sıra İzmir, Aydın, Denizli, Uşak, Kütahya, Bursa ve Balıkesir’de de hissedildi. Paniğe neden olan depremle birlikte Manisa’da vatandaşlar, sokaklara çıktı. Depremde ilk belirlemelere göre can ve mal kaybı yaşanmadı.

AFAD ise depremin büyüklüğünü 4.8 olarak duyurdu. Deprem Balıkesir, İzmir, Çanakkale ve İstanbul‘da da hissedildi.

KARAKURT MAHALLESİ MUHTARI: BİR TANE BİNA YIKILDI

Karakurt Mahallesi Muhtarı İdris Kat, “Hasarımız büyük. Vatandaşlar da önceden gelen bir panik vardı. Yıkılan bina var. Bir tane bina yıkıldı, iki tane de tehlike arz eden bina var” diye konuştu.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Manisa Valiliği’nden yapılan açıklamada şöyle denildi: Saat 14.26 da merkez üssü Kırkağaç ilçesi olan 4.8 büyüklüğünde deprem meydana gelmiştir. Depremde can kaybı, yaralanma ve herhangi bir hasar meydana gelmemiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur