Manavgat yangınına bakanlıktan 2 Rusya’dan 3 uçak!

Yayın tarihi: 29 Temmuz 2021 Perşembe 12:49 pm - Güncelleme: 29 Temmuz 2021 Perşembe 12:49 pm

Antalya’nın Manavgat ilçesinde çıkan yangın kontrol altına alınamadı. Ulaştırma Bakanlığı yangın söndürme çalışmaları için 2 uçak göndermişken Rusya Büyükelçiliği’nin 3 uçak gönderdiğini açıklaması dikkat çekti.

Manavgat yangınını söndürme çalışmaları devam ediyor. 4 noktada birden çıkan yangında birçok ev ve iş yeri yandı, birçok yurttaş tahliye edildi.

Ulaştırma Bakanlığı yangın söndürme çalışmalarına 2 uçak, 8 helikopter gönderildiğini duyurmuştu. AFAD’dan yapılan açıklamada, Antalya AFAD Müdürlüğü’nden bir ekibin yangın bölgesinde görevlendirildiği belirtilerek, Isparta, Burdur, Konya, Karaman ve Mersin’den Antalya Valiliği ile eşgüdüm halinde 9 arazöz ve 4 itfaiye aracının bölgeye sevk edildiği aktarıldı. Yangına 2 uçak, 8 helikopter, 50 arazöz ve 2 dozerle müdahale edildiği belirtilen açıklamada, Yeniköy ve yakınındaki yerleşim yerlerinde ormana yakın bölgelerdeki evlerin jandarma tarafından tahliye edildiği bilgisi verilmişti.

RUSYA’DAN 3 UÇAK

Rusya Büyükelçiliği, Twitter hesabından yapılan paylaşımda Manavgat yangınına 3 uçak gönderdiğini duyurdu. Bakanlığın 2 uçak göndermiş olması dikkatleri çekti. Büyükelçilik tarafından yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

“Türkiye’nin güneyinde çıkan orman yangınlarının en kısa sürede ve en az hasarla söndürülmesini temenni ederiz.  Havadan ve karadan müdahalenin sürdüğü yangın bölgesinde 3 Rus “Be-200” yangın söndürme uçağı, Türk tarafına yardım etmektedir”

Antalya’da büyük yangın: Yerleşim yerlerine sıçradı