MAK Araştırma Başkanı Mehmet Ali Kulat: Muhalefetin işi kolaylaştı

Yayın tarihi: 12 Mayıs 2023 Cuma 8:17 am - Güncelleme: 12 Mayıs 2023 Cuma 8:17 am

MAK Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kulat, muhalefetin zaten önde olduğunu Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’nin de adaylıktan çekilmesinin arından işlerinin daha da kolaylaştığını söyledi.

Halk TV’de konuşan Kulat şunları söyledi: “Bizim araştırmamıza göre seçim bıçak sırtı da olsa ilk turda bitiyordu zaten. İki üç günlük zaman dilimi, Türkiye’de uzun bir zaman. Muhalefetin büyük bir fırsat yakaladığını görüyorum ama bu iş bitmiştir demek çok doğru değil. Beş altı gün öncesinin fotoğrafı üzerinden yaptığımız araştırmada zaten 50+1 yakalama noktasında muhalefet önde görünüyordu. Bunun üzerine Muharrem İnce faktörü de eklendi ve muhalefetin işi son derece kolaylaştı.”

Araştırma şirketleri peş peşe açıkladı! Kılıçdaroğlu altı ankette de Erdoğan’ın önünde

Muharrem İnce, cumhurbaşkanlığı adaylığından çekildiğini duyurmuştu. Bunun üzerine millet ittifakının cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter’dan Barış Manço’nun ‘Halil İbrahim Sofrası’ şarkısını paylaşarak şunları yazmıştı: “Benim çağrım hala geçerli. Eski kırgınlıkları, dargınlıkları bir kenara bırakalım artık. Sayın İnce’yi Türkiye’nin sofrasına bekliyoruz. Buyursun lütfen gelsin…”

AÇIKLANAN SON ÜÇ ANKET

Önde gelen anket şirketleri, KONDA, MetroPOLL, Yöneylem’in bugün paylaştığı anket sonuçlarına göre Kılıçdaroğlu, cumhur ittifakının adayı Tayyip Erdoğan’a fark atarken neredeyse seçimi ilk turda kazanacak oranlara erişti.

Kılıçdaroğlu, Konda’nın anketinde yüzde 49,3, Yöneylem’in anketinde yüzde 49,5, MetroPOLL’ün anketindeyse yüzde 49,1’e ulaşmış görünüyor.

KONDA son seçim anketini paylaştı! Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a büyük fark