Mahmut Tanal: Hazır mıyız?

Yayın tarihi: 1 Nisan 2023 Cumartesi 10:50 pm - Güncelleme: 1 Nisan 2023 Cumartesi 10:57 pm

Yerel seçimlerde oy çuvallarının üzerine yattığı fotoğrafıyla hatırlanan CHP’li Mahmut Tanal bu kez 14 Mayıs için ‘Hazır mıyız’ diye sordu.

Son yerel seçimlerde oy çuvallarının üzerine yattığı fotoğrafıyla seçim gününün fenomenlerinden biri olan CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal 14 Mayıs paylaşımında bulundu. Tanal, hafızalara kazınan o fotoğrafı Instagram hesabından 14 Mayıs’ı işaret ederek “Hazır mıyız” notuyla paylaştı.

‘DEMOKRASİ NÖBETİ TUTTUK’

31 Mart 2019’daki yerel seçimlerde CHP’nin adayı Ekrem İmamoğlu, 4 milyon 159 bin 650 oy alarak AKP’nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkan adayı Binali Yıldırım’ı mağlup etmişti. AKP İstanbul İl Örgütü’nün geçersiz oyların yeniden sayılması ve hatalı sandık tutanaklarının düzeltilmesi talebiyle yaptığı itirazın YSK tarafından kabul edilmesiyle birlikte yeniden sayım başlamıştı. 17 Nisan 2019’da tamamlanan yeniden sayım işlemleri sonucu Ekrem İmamoğlu’nun oy sayısı 4 milyon 169 bin 765’a, Binali Yıldırım’ın oy sayısı ise 4 milyon 156 bin 36’ya çıkmıştı. İmamoğlu, aynı gün YSK İstanbul İl Seçim Kurulundan mazbatasını alarak göreve başlamıştı.

Mahmut Tanal daha sonra o fotoğrafına ilişkin “Demokrasi nöbeti tuttuk. Bu insani anlamda yorgunluğun ve bitkinliğin vermiş oldu bir haldi. Ergenekon ve Balyoz’da ayaklarım kırılmıştı ve uzun süre ayakta kaldığımda ayaklarım şişiyor” açıklamasını yapmıştı.

Kılıçdaroğlu: O kare üzerinden yapılan operasyonu umursamam, samimi olarak üzgünüm

Erdoğan İYİ Parti’ye saldırıyı görmedi yine Akşener’i hedef aldı

Erdoğan’ın ‘Onu saymaya bile gerek yok’ dediği Sinan Oğan’dan yanıt