Mahkeme zaman aşımına uydu! Musa Anter davası faili meçhule kaldı

Yayın tarihi: 21 Eylül 2022 Çarşamba 7:00 pm - Güncelleme: 27 Eylül 2022 Salı 5:34 pm

Diyarbakır’da uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren gazeteci, yazar Musa Anter’in cinayetine ilişkin görülen dava savcının talebinin ardından zaman aşımına uğratıldı.

Musa Anter davasında Savcılık 30 yıllık sürenin dolduğunu ve zaman aşımına karar verilmesini istedi. Savcılığın talebinin ardından mahkeme davayla ilgili zaman aşımı kararı verdi.

Musa Anter cinayetine ilişkin davanın duruşması, zaman aşımına 5 gün kala yapılmış, mahkeme duruşmayı 21 Eylül tarihine ertelemişti. Görülen duruşmada Anter Ailesi’nin avukatları 30 yıl dolduğu gerekçesiyle dosyanın zaman aşımına uğramamasını ve davanın “insanlığa karşı suç” kapsamında ele alınmasını talep etmişti.

“BABAMI İKİNCİ DEFA KATLETTİLER”

Musa Anter’in oğlu Dicle Anter kararı TELE1’den Gizem Özlen’e değerlendirdi. Anter, “Yapılan şey şudur; ayın 20’sinde 30 yıllık bir zaman aşımı vardı, duruşmayı ayın 21ine koymaları bu kararın işaretiydi. Babamı ikinci defa katlettiler. Adalete karşı güven kalmadı. Bu saatten sonra olacağını düşünmüyorum bu saatten sonra. Çok üzgünüm, kırgınım.” ifadelerini kullandı.

Musa Anter’in oğlu Dicle Anter: Babamın dosyasını Kılıçdaroğlu’na emanet ettim