Mahkeme haklı buldu! Google’ı dava eden Türk yönetici servet kazandı

Yayın tarihi: 22 Ekim 2023 Pazar 9:20 pm - Güncelleme: 22 Ekim 2023 Pazar 9:22 pm

Teknoloji şirketi Google’a ‘cinsel ayrımcılık’ suçlamasıyla dava açan Ülkü Rowe isimli Türk kadını mahkeme haklı buldu. Davayı Kazanan Ülkü Rowe Google’dan 1.1 milyon dolar tazminat alacak.

ABD merkezli teknoloji şirketi Google, ‘cinsel ayrımcılık’ yaptığı gerekçesiyle şirketin yöneticilerinden Ülkü Rowe tarafından dava edildi.

Davada, şirketin daha az deneyimli erkek çalışanlara daha yüksek maaşlar ödediği ve bu durumu mahkemeye taşıdığı için Rowe’un terfilerinin reddedildiği hatta rütbesinin düşürüldüğü iddia edilmişti.

MAHKEME GOOGLE’I SUÇLU BULDU

Rowe, iddiasına göre şirketin kendisini başkan yardımcılığı pozisyonuna terfi ettirmedi ve bu terfinin başvuruda bulunmamış ya da niteliklere sahip olmayan bir erkeğe verildi. Davada jüri Google’ı suçlu buldu ve Rowe’a 1.1 milyon dolar tazminat ödemesine karar verdi.

Outten & Golden’dan Avukat Cara Green, “Jüri kararı sadece Bayan Rowe’un Google’dan kötü muameleye tabi tutulduğu iddialarını doğrulamakla kalmadı, aynı zamanda işyerinde ayrımcılığa ve misillemeye izin verilmeyeceği mesajını verdi” dedi.

Google, ceza ödemekten kurtuldu