Mahfi Eğilmez’in yeni kitabı çıkıyor

Yayın tarihi: 10 Aralık 2021 Cuma 9:51 am - Güncelleme: 10 Aralık 2021 Cuma 9:51 am

İktisatçı Mahfi Eğilmez, yeni kitabının yakında okurla buluşacağını duyurdu. Eğilmez’in paylaşımın göre, kitabın ismi ise “Sahte Sultan” oldu.

Ekonomist Mahfi Eğilmez’in “Sahte Sultan” isimli yeni kitabı, yakında raflarda yerini alacak.

MAHFİ EĞİLMEZ KİMDİR?

1950 doğumlu ekonomist Mahfi Eğilmez, Ankara Atatürk Lisesi’ni, 1972 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’ni bitirmiştir. Gazi Üniversitesi’nde Kamu Maliyesi dalında doktora yapmıştır. Yeminli Mali Müşavir unvanına sahiptir.

1972 yılında Maliye Müfettiş Muavini olarak başladığı Maliye Bakanlığı’nda ve Hazine Müsteşarlığı’nda Maliye Müfettişi, Daire Başkanı, Genel Müdür Yardımcısı, Genel Müdür, Hazine ve Dışticaret Müsteşar Yardımcısı, Washington Büyükelçiliği Ekonomi Müşavirliği ve Başmüşavirliği gibi çeşitli görevlerde bulunmuştur. 1997 yılında Hazine Müsteşarlığı’na atanmış ve 1997 yılı sonunda kamu hizmetinden ayrılmıştır. Kamu hizmeti sırasında Dünya Bankası’nda Türkiye adına Guvernör vekili ve Guvernör olarak görev yapmıştır. Eylül 1997’de Bakanlar Kurulu kontenjanından YÖK üyeliğine atanmış ve kısa bir süre bu görevde kaldıktan sonra istifa etmiştir.

1998 yılında özel kesime geçmiş ve çeşitli finans kurumlarında yönetim kurulu üyelik ve başkanlıklarında bulunmuş, 2006 yılı itibarıyla tam zamanlı bütün görevlerinden ayrılmıştır. Uzun süre köşe yazısı yazdığı Radikal Gazetesi’nden 2011 yılı sonunda ayrılmıştır. Yaklaşık 10 yıl yorumculuk yaptığı NTV televizyon kanalından 2018 yılında ayrılmıştır. 2000 – 2010 yılları arasında İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde ve 2011 – 2017 yılları arasında Kadir Has Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak ekonomi dersleri vermiştir. Halen Altınbaş Üniversitesi’nde öğretim üyesi olarak ders vermektedir.

Yayımlanmış 21 kitabı ve çok sayıda makalesi vardır.

Eğilmez kendi iktisadi görüşünü şu şekilde anlatmıştır:

“Ekonomik görüşüm merkezdedir. Piyasa ekonomisinin üstünlüğüne inanırım. Ama bu kabulüm “bırakınız yapsınlar” felsefesi kadar liberal değildir. Gerektiğinde devletin piyasayı yönlendirmesinden yanayım. Özellikle emeğin korunması, tekelci eğilimlerin kırılması, karaborsa oluşmasının önlenmesi, tefecilikle mücadele, rekabetin sürdürülmesi gibi konularda devletin işe karışmasından yanayım. Serbest piyasa düzeninden yanayım ama bunun başıbozuk piyasa anlamına gelmemesi gerektiğini düşünürüm. Özelleştirmeden yanayım. Çünkü devletin, zorunlu haller dışında mal ve hizmet üretimine girmemesi, politika üretmekle yetinmesi gerektiği kanısındayım”