Mahalleli ne olduğunu anlayamadı! İstanbul’da ‘kısa devre’ paniği

Yayın tarihi: 1 Mart 2023 Çarşamba 11:51 am - Güncelleme: 1 Mart 2023 Çarşamba 11:51 am

İstanbul Avcılar’da akşam saatlerinde yeraltına döşenen elektrik kabloları kısa devre yaptı. Mahalleli panik yaşarken, olay yerine gelen ekipler duruma müdahale etti.

İstanbul’un Avcılar ilçesine bağlı Denizköşkler Mahallesi Seçkin Sokak’ta kentsel dönüşüm kapsamında yenilenen ve henüz içinde kimsenin oturmadığı binaya bağlanan yeraltı kabloları saat 22.30 sıralarında kısa devre yaptı.

Duman çıkması ardından aralıklarla patlamalar yaşandı. Mahalle sakinleri durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. Olay yerine sevk edilen itfaiye ekibi yeni binanın çatı yağmur tahliye borusunun toprak halindeki zeminin altına döşenen kabloların ıslanması sonucu kabloların kısa devre yaptığını belirledi. İtfaiye erleri yolu araç ve yaya trafiğine kapatırken, yağmur tahliye borusunun yeraltı kablosunun bulunduğu yere su akıtmasını durdurmaya ve kürekle kuru toprak alarak patlama olan yere döküp müdahale etti. Patlama ve yangının önemli ölçüde durması ardından itfaiye ayrılırken elektrik görevlileri de daha sonra gelerek inceleme yaptı.

Kısa devre yapan enerji nakil hattı, 9 bin metrekarelik alanda yangın çıkardı