Riva’da kapımızı açtık’ diyen TFF, Hatayspor’a haciz getirdi

Yayın tarihi: 6 Mayıs 2024 Pazartesi 4:47 pm - Güncelleme: 7 Mayıs 2024 Salı 9:21 am

Tesisleri depremde zarar gören ve bir süredir TFF’nin ‘kapılarımızı açtık’ diye duyurduğu Riva Tesisleri’nde kamp yapan Hatayspor‘a konaklama ücretini ödemediği için haciz gönderildi.

Süper Lig’de kümede kalma mücadelesi veren Hatayspor’u şoke eden bir gelişme yaşandı. Sports Digitale’den Yağız Sabuncuoğlu’nun haberine göre sezonun bir kısmında TFF Riva Tesisleri’nde kamp yapan ve şu ana dek konaklama ücretini ödeyemeyen Atakaş Hatayspor’a haciz gönderildi.

“BÖYLE BİR DÖNEMDE  PARA İSTENMESİNE ANLAM VEREMEDİK”

Hatayspor Başkan Vekili Aydın Toksöz, İhlas Haber Ajansı’na (İHA) yaptığı açıklamada “Biz depremzede misafir olarak gitmiştik oraya. Bizden tesisi, 10 Eylül 2023 tarihinde boşaltmamız istenmişti. Daha sonra Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü 5 milyon TL para istedi. Görüşmelerimiz devam ediyor. Bizim kuruşa ihtiyacımız olduğu bir dönemde bizden para istenmesine anlam veremedik. Biz maçları kendi stadımızda oynayamadığımız için gelirimiz yok zaten. Gençlik ve Spor Bakanımızdan yardım bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

6 Şubat depremlerinde binlerce insanın hayatını kaybettiği Hatay’da, Hatayspor’a ait tesisler de kullanılamaz hale gelmişti. Bordo beyazlılar bu sezon öncesi kampını TFF Riva Tesisleri’nde gerçekleştirmişti. Deprem felaketinde büyük acılar yaşayan Hatayspor’da Sportif Direktörü Taner Savut ve Ganalı futbolcu Christian Atsu enkaz altında kalarak hayatını kaybetmişti.

Hatayspor’un yeni teknik direktörü belli oldu

Kaynak: İHA