Maganda ‘Arabada çocuk var’ uyarısını dinlemedi! 2 şoföre de ceza yağdı

Yayın tarihi: 18 Mart 2024 Pazartesi 2:20 pm - Güncelleme: 18 Mart 2024 Pazartesi 2:20 pm

Kağıthane’de bir trafik magandası otomobiliyle, içinde çocuk bulunan okul servisini yolda sıkıştırarak önünü kesmeye çalıştı. Sivil trafik polisi otomobil sürücüsüne ve servis şoförüne toplamda 25 bin 15 lira idari para cezası uyguladı.

Kağıthane iddiaya göre, yol verme tartışması nedeniyle içinde çocuk bulunan bir öğrenci servisini yol ortasında sıkıştırarak önünü kesmek istedi. Araçların fazla yakınlaşmasından dolayı servis minibüsünün aynasının kırıldığı öne sürüldü. Dakikalarca süren kovalamacanın ardından okul servisinin önüne geçerek duran şahıs, aracından inmek istedi. Bu esnada servis sürücüsü aracın yanından geçerek, “Arabada çocuk var” diyerek oradan uzaklaştı. Servis sürücüsü ve araçta bulunan çocuğun yaşadığı korku anları cep telefonu kamerasına yansıdı.

Trafik magandası yol kesip tehdit etti

SÜRÜCÜLERE CEZA ÜSTÜNE CEZA YAĞDI

Görüntülerin ardından harekete geçen Sivil Trafik polisleri, yaptığı çalışmalar sonucunda iki sürücüyü de tespit etti. Okul servisinin önünü kesmek isteyen araç sürücüsü Serdar K. isimli sürücüye “Trafiği aksatacak veya tehlikeye düşürecek şekilde şerit değiştirme” maddesinden bin 506 lira ve “Trafiği tehlikeye düşürecek şekilde ve saygısızca araç kullanmak” maddesinden 590 lira ceza kesildi.

Okul servisini kullanan Alp K. isimli sürücüye ise, “Trafiği aksatacak veya tehlikeye düşürecek şekilde şerit değiştirmek” maddesinden bin 506 lira, “Trafiği tehlikeye düşürecek şekilde ve saygısızca araç kullanmak” maddesinden 590 lira, “Seyir halinde cep veya araç telefonu ya da benzer haberleşme cihazlarını ele alarak kullanmak” maddesinden bin 506 lira, “Büyükşehir Belediyesi Kanunu ile Belediye Kanunu kapsamında ilgili belediye tarafından tahdit veya tahsis kapsamına alınmış ve bu kapsamda verilmiş çalışma izninin/ruhsatının süresi bittiği halde, belediye sınırları dahilinde yolcu taşımak” maddesinden 6 bin 439 lira, “Sürücü belgesi sahiplerinin, sürücü belgelerinin sınıfına göre sürmeye yetkili olmadıkları motorlu araçları sürmeleri” maddesinden 6 bin 439 lira, araç sahibine de kullandırmadan dolayı aynı miktarda 6 bin 439 lira olmak üzere toplamda her iki sürücüye 25 bin 15 lira para cezası kesildi. Ayrıca servis aracı trafikten men edildi.

HER İKİ SÜRÜCÜYE DE ADLİ İŞLEM YAPILDI

Ayrıca olayın ardından elinden yaralandığını söyleyen Alp K., hastanede darp raporu aldıktan sonra emniyete giderek şikayette bulundu. Alp K.’nın trafikte kavga yaşadığı diğer sürücü Serdar K. da şikayetçi oldu. Olayla ilgili Alp K.’ya “mala zarar verme” suçundan adli işlem yapılırken, Serdar K.’ya ise “kasten yaralama” ve “mala zarar verme” suçlarından adli işlem yapıldı. İşlemlerin ardından her iki sürücü de savcılık talimatıyla emniyetten serbest bırakıldı.

Kaynak: TELE1