Maçoğlu’nun adaylığı sonrası yapılan ilk araştırma TELE1’de! Kadıköy’de sürpriz isim önde

Yayın tarihi: 22 Ocak 2024 Pazartesi 10:51 pm - Güncelleme: 23 Ocak 2024 Salı 1:43 am

Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu‘nun yerel seçimlerde Kadıköy Belediyesi’nde aday olmasının ardından ilk anket araştırması TELE1’de açıklandı.

‘Komünist Başkan’ lakabıyla tanınan Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, 31 Mart’ta gerçekleştirilecek olan yerel seçimlerde Türkiye Komünist Partisi’nin (TKP) Kadıköy adayı oldu.

Maçoğlu’nun adaylığının kesinleşmesinin ardından ilk anket araştırmasının sonuçları TELE1’de Merdan Yanardağ ile 5.Boyut programında açıklandı.

Artıbir Kamuoyu Araştırma Şirketi Genel Müdürü Hüseyin Çalışkaner araştırmanın sonuçlarını paylaşarak, “Adayları koyduk. Sayın Fatih Maçaoğlu’nu da koyduk, CHP’nin diğer adaylarını da koyduk. AK Parti’de de koyduğumuz bir ya da iki isim vardı çünkü net değil şu anda. Olabileceği spekülasyonu üzerinden koyduğumuz isimler vardı.” dedi.

“EN ÖNDE ÇIKAN İSİMLERDEN BİR TANESİ GÜRSEL TEKİN”

Çalışkaner, “Kadıköy’de en önde çıkan isimlerden bir tanesi Gürsel Tekin oldu. Bilinirliği Şerdil Odabaşı’ndan daha yüksek. Şerdil Odabaşı’nın bilinirliği yüzde 80’lerde. ‘Yolda gördüğünüzde tanır mısınız?’ dediğimizde yüzde 78 çıkıyor. Gürsel Tekin yüzde 90’a yaklaştı.” ifadelerini kullandı.

“TEKİN YÜZDE 64 MAÇOĞLU YÜZDE 20”

“Enteresan olan araştırmada Maçoğlu da fena oy almadı” diyen Çalışkaner konuşmasına şöyle devam etti:

“Yüzde 20 civarında oy aldı. ‘Bu pazar seçim olsa kime oy verirsiniz?’ dediğimizde Gürsel Tekin yüzde 64 gibi bir oranda, Maçoğlu yüzde 20. Maçoğlu isminin halkta bir karşılığı var. AKP ise yüzde 10-12’lerde kalıyor”

Fatih Mehmet Maçoğlu, TKP, Kadıköy anketi, Artıbir Araştırma, Yerel seçim

Antalya’da CHP için kritik sonuç! Muhittin Böcek kaybediyor, Ümit Uysal kazanıyor

Maçoğlu’nu destekleyecekler mi? TİP Kadıköy için son kararını verdi

Kaynak: TELE1