Antalya’da CHP için kritik sonuç! Muhittin Böcek kaybediyor, Ümit Uysal kazanıyor

Yayın tarihi: 22 Ocak 2024 Pazartesi 10:43 pm - Güncelleme: 22 Ocak 2024 Pazartesi 10:43 pm

ArtıBir Araştırma Genel Müdürü Hüseyin Çalışkaner, Antalya’da yerel seçimlere yönelik araştırmanın sonuçlarını ilk kez TELE1 yayınında açıkladı. Ankete göre, Muhittin Böcek‘in aday olması durumunda CHP seçimi AKP’ye kaybediyor. Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal‘ın adaylığında ise CHP az farkla seçimin kazananı oluyor. İşte CHP için kritik öneme sahip olan Antalya’daki araştırmanın sonuçları…

ArtıBir Kamuoyu Araştırma Şirketi’nin Genel Müdürü Hüseyin Çalışkaner, TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’ın sunduğu ‘5. Boyut’ programına konuk oldu.

Antalya’da 31 Mart’ta gerçekleştirilecek olan yerel seçimlere yönelik yaptıkları kamuoyu araştırmasının sonuçlarını ilk kez TELE1’de paylaşan Çalışkaner, CHP’nin Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’ın, mevcut Belediye Başkanı Muhittin Böcek’ten daha fazla oy aldığını açıkladı.

BÖCEK AÇIK ARA KAYBEDİYOR, UYSAL AZ FARKLA KAZANIYOR

Ankette, Böcek’in adaylığında CHP’nin oyu yüzde 32.79, AKP’nin oyu ise 39.75 olarak öngörüldü. Muratpaşa Belediye Başkanı Uysal’ın adaylığında ise CHP’nin oyu yüzde 38.80, AKP’nin oyu 38.60 olarak belirlendi.

Çalışkaner şunları söyledi:

“Araştırma çok yeni yapıldı. 21 Ocak Cuma günü başladık dün bitti. İlk kez burada açıklıyoruz. 2 bin 400 kişiyle telefonla anket yöntemiyle yaptı. Kadın-erkek, seçmen ve yaş kotası uyguladık. İl, ilçe ve mahalle dağıtımı da yaptık. Gayet objektif bir şekilde yaptık.”

DEM PARTİ DETAYI

“Antalya’ya önem veriyoruz. Çünkü enteresan bir durumu var. Geçtiğimiz günlerde Muhittin Böcek’in Dem Partisi’ne salon vermemesi gibi bir durum vardı. DEM Parti, ‘Bize salon vermeyene biz oy vermeyeceğiz’ dedi. Bu duruş, CHP’yi zora soktu. Muhittin Böcek aday olursa, CHP’nin genel bir anlayışını ortaya koyacaktı. Aday gösterilmezse, DEM Parti’nin baskısıyla gösterilmedi denilecekti. Hayır kardeşim, bu anlayıştan sıyrılalım adayları koyalım. Hakan Tütüncü’ye de, Muhittin Böcek’e de, Ümit Uysal’a da sorduk.”

Ümit Uysal, CHP, Antalya, Antalya adayı, Muhittin Böcek, CHP Antalya, yerel seçim, Artıbir Araştırma, Hüseyin Çalışkaner

Muhittin Böcek HDP’li vekile randevu da vermemiş

 

 

AKP’nin Antalya anketinden Ümit Uysal çıktı

Kaynak: TELE1