Maçoğlu’nu destekleyecekler mi? TİP Kadıköy için son kararını verdi

Yayın tarihi: 17 Ocak 2024 Çarşamba 12:28 pm - Güncelleme: 17 Ocak 2024 Çarşamba 12:28 pm

Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu‘nun TKP’den Kadıköy Belediye Başkanı adaylığı sonrası TİP Genel Başkanı Erkan Baş Kadıköy için kararını verdi.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, Maçoğlu’nun adaylığı konusunun kendilerine hiç sorulmadığını söyledi. Son seçimde Kadıköy’de yüzde 10 oy alan TİP yerel seçimde ayrı aday çıkaracak. Duvar yazarı Atilla Özsever, TİP Genel Başkanı Erkan Baş’ın konuyla ilgili kendisine bu konunun gelmediğini söylediğini yazdı. Öte yandan Erkan Baş “AKP’nin güçlü olduğu yerlerde ise durumu değerlendirip farklı bir tavrımız olur”  ifadelerini de kullandı.

Özsever’in yazısından ilgili bölüm şöyle:

“Erkan Baş, “Bize herhangi bir şey sorulmadı. Telefonla bile nezaketen görüşümüz alınmadı. Daha önce Hatay’ın Defne ilçesi belediye başkanlığı için de aynı şeyi yaptılar. Ön almak istiyorlar, Maçoğlu’na karşı değiliz ama yaptıkları hiç şık değil” dedi.

TİP Genel Başkanı Baş, bu gelişmeler karşısında “Kadıköy’de biz de kendi adayımızı çıkaracağız. Hafta sonu toplanacak olan Parti Meclisi’nde görüşüp adaylarımızı belirleyeceğiz” diye konuştu.

Erkan Baş, yerel seçim stratejisi olarak da “AKP’nin kazanma ihtimali olmayan yerlerde demokratik bir yarış içinde olup kendi adaylarımızı çıkarabiliriz. AKP’nin güçlü olduğu yerlerde ise durumu değerlendirip farklı bir tavrımız olur” dedi.”

TKP’den Maçoğlu tepkilerine yanıt: Pabuç bırakmayız

Kaynak: TELE1