Lokomotiv Moskova teknik direktörü Markus Gisdol istifa etti

Yayın tarihi: 1 Mart 2022 Salı 6:11 pm - Güncelleme: 1 Mart 2022 Salı 6:11 pm

Lokomotiv Moskova’nın Alman teknik direktörü Markus Gisdol, Rusya’nın Ukrayna’ya düzenlediği askeri harekata tepki olarak istifa etti.

Rusya Birinci Futbol Ligi takımlarından Lokomotiv Moskova’yı çalıştıran Alman teknik direktör Markus Gisdol istifa ettiğini açıkladı. Gisdol’un gerekçesi Rusya’nın Ukrayna’ya askeri müdahalesi.

Bild gazetesine konuşan Alman teknik adam, kendisi için futbol teknik direktörlüğü yapmanın dünyanın en iyi işi olduğunu, ancak liderinin Avrupa’nın ortasında bir savaştan sorumlu olan bir ülkede bu görevi sürdüremeyeceğini ifade etti.

Bunun değerlerine uygun olmadığını aktaran Gisdol, “Bu yüzden Lokomotiv Moskova’nın teknik direktörlüğünden derhal istifa ediyorum. Birkaç kilometre ötede tüm bir halk üzerine büyük acı getiren emirler verildiğinde ben Moskova’daki antrenman sahasında durarak oyuncuları çalıştıramam ve profesyonel olmalarını isteyemem” diye konuştu.

52 yaşındaki Gisdol, kararın kişisel olduğunu ve bundan kesinlikle emin olduğunu kaydetti. Gisdol, 2021’in ekim ayında Lokomotiv Moskova’da göreve başlamıştı.

Rusya’nın kuşatması büyüyor! İşte dakika dakika tüm gelişmeler