Liverpool Mucizesi! Barcelona’yı 4-0’la eledi

Yayın tarihi: 8 Mayıs 2019 Çarşamba 12:17 am - Güncelleme: 8 Mayıs 2019 Çarşamba 12:17 am

Barcelona ise 2017/18 sezonunda Roma karşısında ilk maçı 4-1 kazanıp elendikten sonra bu sefer de 3-0’lık avantajını Liverpool karşısında koruyamadı. Liverpool, 3-0 kaybettiği ilk maçın ardından Barcelona’yı sahasında 4-0 mağlup etti ve Şampiyonlar Ligi’nde finale yükseldi.

Şampiyonlar Ligi yarı finalinde Barcelona ile kozlarını paylaşan Liverpool, ilk maçta sahadan 3-0’lık hezimet ile ayrılmıştı. Liverpoll galibiyete Divock Origi(2) ve Georginio Wijnaldum(2) golleriyle uzandı.

Türk hakem Cüneyt Çakır’ın yönettiği yarı final rövanş karşılaşmasında, maçahızlı başlayan ev sahibi Liverpool, 7. dakikada Divock Origi’nin attığı golle 1-0 öne geçti ve ilk yarıyı bu skorla önde bitirdi. İkinci devrede etkili performans sergilemeye devam eden Liverpool, 54 ve 56. dakikalarda Georginio Wijnaldum’un kaydettiği gollerle durumu 3-0’a getirdi.

Karşılaşmanın 79. dakikasında ilginç bir gole imza atan Liverpool, farkı 4’e çıkardı. Trent Alexander Arnold, kullandığı köşe vuruşunda topu Barcelona savunmasının beklemediği anda hızlı bir şekilde ceza sahasına gönderdi. Kale sahası önünde boş durumdaki Origi, yaptığı vuruşla topu ağlara gönderdi ve skor 4-0’a geldi.

Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve Liverpool mücadeleden 4-0 galip ayrıldı. İlk maçı deplasmanda 3-0 kaybeden Liverpool, sahasında elde ettiği 4-0’lık galibiyetin ardından Şampiyonlar Ligi’nde finale yükselme başarısı gösterdi.
Şampiyonlar Ligi’nde final karşılaşması, 1 Haziran’da İspanya’nın başkenti Madrid’de oynanacak.

Liverpool’un rakibi, Ajax ile Tottenham (1-0) arasında yarın oynanacak diğer yarı final rövanş maçının ardından belli olacak.