Limon sosu satışı yasaklandı

Yayın tarihi: 31 Ocak 2024 Çarşamba 9:50 am - Güncelleme: 31 Ocak 2024 Çarşamba 9:51 am

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı tarafından açıklanan limon suyu izlenimi veren limon sosu gibi ürünlerin satışının yasak kararı Resmi Gazete’de yayınlandı.

Tarım ve Orman Bakanlığınca, Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliği’nde yapılan değişiklikle birlikte limon suyu izlenimi veren; limon aromalı sos, limon sosu, limonlu sos ve benzeri isimlerle limon suyu benzeri ürünlerin satışına yasak geldi.

Karar, Resmi Gazete’de yayınlandı. Buna göre, limon suyu izlenimi veren; limon aromalı sos, limon sosu, limonlu sos ve benzeri ürünler yurt içinde satılamayacak.

Bu kapsamda yurt içinde piyasaya arzına izin verilmeyen ürünler 31 Aralık 2024’ten sonra piyasada bulundurulamayacak.

BAKAN YUMAKLI DUYURMUŞTU

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, limon soslarının yurt içinde satışının yasaklanacağını duyurmuştu. Yumaklı, “Son birkaç ayda tarım alanında yaptığımız devrim niteliğinde değişikliklerin yanında, gıda konusunda da reform denilebilecek düzenlemeler yaptık. Geçen yıl yaptığımız düzenlemeyle nar ekşisi izlenimi veren nar ekşisi sosu, nar aromalı sos gibi ürünlerin yurt içi piyasaya arzını yasakladık. Benzer şekilde limon suyu izlenimi veren limon sosu gibi ürünlerin yurt içi piyasaya arzını da yasaklayacağız.” demişti.

Limon sosu satışı yasaklandı

İngiltere’den elektronik sigaralara yasak kararı

Kaynak: TELE1