Liderler sandık başına gitti

Yayın tarihi: 31 Mart 2024 Pazar 12:03 pm - Güncelleme: 31 Mart 2024 Pazar 4:53 pm

Türkiye 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimi için 08.00 itibarıyla sandık başına gitti. Siyasi parti liderleri de sabah saatleri itibarıyla oy kullanmaya başladı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel Ankara’da, DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları Adana’da, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de Ankara’da oy kullandı.

Türkiye 31 Mart Yerel Seçimleri için sandık başına gitti. Oy kullanma işlemi Adıyaman, Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Kars, Malatya, Kahramanmaraş, Mardin, Muş, Ordu, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Bayburt, Batman, Şırnak, Ardahan, Iğdır, Kilis’te 07.00, diğer illerde ise 08.00 itibarıyla başladı.

ÖZGÜR ÖZEL OYUNU MANİSA’DA KULLANDI

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Manisa 23 Nisan Ulusal Egemenlik İlkokulu’nda eşi ve kızıyla oyunu kullandı. Özel oy verme işleminden sonra açıklamalarda bulundu. Türkiye genelinde yüzde 98.5 oranında sandık başında görevlilerinin olduğunu söyleyen Özel şu açıklamalarda bulundu:
“Vatandaşlarımız ülkenin 5 yıllık geleceğindeki yerel yöneticilerini seçmek için sandık başındalar. Bu demokrasi şölenine katkı veren herkese teşekkür ediyoruz. Hangi partiden olursa olsun aday olan ve seçmenden oy isteyen herkese başarılar diliyoruz. Seçim geçmiş süreçlerde siyasi tartışmalar oldu. Şikayet ettiğimiz haksızlıklar oldu. Ancak çok büyük aksilikler olmadan kazalar olmadan çok üzücü olayla olmadan bu güne kadar geldik. Dün Bursa’da yaşanan bir olayda hayatını kaybeden vatandaşımıza Allahtan rahmet diliyoruz. YSK’yı takip ediyoruz. Sayın başkan seçimin şu ana kadar sorunsuz ilerlediği söyleniyor. Zaman zaman seçimlerde tansiyon yükselebilir istenmeyen olaylar ortaya çıkabilir herkes bugün sakinliğini korumaları gerektiğini temenni ediyorum. Sandıklar açıldığı andan sonuçlar ilan edilene kadar özellikle kazanma sevinciyle kutlamalarla ilgili noktada tüm vatandaşlarımızı en önce silahlardan uzak durmaya davet ediyoruz. Böylesi günlerde olmadık bir sevinç gösterisinde kullanılan bir kurşun bir hayatın bir evladımızın kaybedilmesine sebebiyet verebiliyor. Partimize mensup veya bize oy atıp sonuçlardan memnun olacak kişiler elbette sevinç gösterileri olacaktır taşkınlıktan uzak durmayı bu seçimin kaybedeninin olmadığını hatırlatmak isterim. Sevinç gösterisinde başkasını üzmek Türkiye’nin beraberliğine hasar verir. Sandıkta 20-30 milyon kişiyiz ama yarın 84 milyon kişiyiz. Yüz yüze bakacağız. Seçim geride kalacak hep birlikte önümüze bakacağız. Dilimiz döndüğünce kampanyamızı yaptık. Bundan sonra karar milletin ve bu karara saygılı olacağız. Bundan sonraki süreci de dikkatle takip ediyoruz. Türkiye genelinde yüzde 98.5 oranında birinci sandık görevlilerin yerlerinde olduklarını ortaya çıkan boşlukları yedek arkadaşlarımızla doldurduk. Adayımızın olduğu hiç bir yerde eksik sandık görevlimiz yok. Oy sandığa atılana kadar vatandaşın namusudur. Atıldıktan sonra hangi partiye atıldıysa o partinin namusudur. O şekilde korunacak. Bundan sonraki süreçte hep birlikte başarılı olacağımızı düşünüyorum. ”

KILIÇDAROĞLU OYUNU EŞİYLE BİRLİKTE KULLANDI

CHP’nin eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da Ankara’da oyunu eşiyle birlikte kullandı.

Kılıçdaroğlu, “Oyumuzu kullandık. Partimize gerekli desteği verdik. Böylesine güzel bir günde oy kullanmak da güzel bir şey” ifadelerini kullandı.

MUHARREM İNCE ANKARA’DA OY KULLANDI

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Ankara’da oyunu kullandı. İnce, “Bu düğün meşru; ama adil değil. Seçim sonuçlarını daha şimdiden tanıyoruz; ama adil değil” dedi.

FATİH ERBAKAN ANKARA’DA OY KULLANDI

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, oyunu Ankara’da Dr. Binnaz Ege-Dr. Rıdvan Ege Anadolu Lisesi’nde kullandı.

ERDOĞAN ÜSKÜDAR’DA OY KULLANDI

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Üsküdar’daki Saffet Çebi Ortaokulu’nda oyunu kullandı. Oy verme işleminin ardından açıklama yapan Erdoğan, “Kısa bir süre önce milletvekili ve cumhurbaşkanlığı seçimlerini icra ettik. Bugün de yerel yönetimler seçimini icra ediyoruz. Arka arkaya bu kadar kısa bir süreyle yapılan iki seçim milletimizi gerçekten yordu. Bizleri de yordu; çünkü çok yoğun bir kampanya geçirdik. Bu kampanyadan sonra da bugün bu seçimleri icra etmek suretiyle yerel yönetimlerden inşallah ülkemiz ve milletimiz için hayırlı bir netice çıkar diye düşünüyorum. Bu seçim ülkemizde birbirine yakın süreçte yeni bir dönemin başlangıcına vesile olacak. Bir taraftan milletvekilliği ve cumhurbaşkanlığı seçimi, diğer taraftan yerel yönetim seçimleri. Bunların ülkemizde inşallah yeni bir dönemin, yeni yüzyılın başlangıcına vesile olmasını diliyorum. Milletimize gösterdiği bu sadakatten dolayı şahsım ve tüm partili arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum” dedi.

Ümit Özdağ

ÖZDAĞ DA OYUNU KULLANDI

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, TSK Mehmetçik Vakfı Hafize İhsan Payaza Ortaokulu’nda oyunu 4011 no’lu sandıkta kullandı.

ERKAN BAŞ KADIKÖY’DE OY KULLANDI

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı ve Kocaeli Gebze Belediye Başkan adayı Erkan Baş, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri için oyunu Kadıköy’de kullandı.
Kadıköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne gelen Baş, isim listesini kontrol ettikten sonra eşi Gülçin Baş ile 1105 numaralı sandıkta oy verdi.

HATİMOĞULLARI ADANA’ DA OY KULLANDI

DEM Parti Eş Genel Başkanı ve Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları Oruç da Çukurova ilçesindeki Ayşe Atıl İlkokulu’nda 1057 numaralı sandıkta oy verdi. Oruç, oy verme işleminin ardından gazetecilere, seçim sonuçlarının hayırlı ve uğurlu olmasını diledi. Bir kez daha çağrılarını yenilediklerini ifade eden Oruç, “Lütfen her yerde gidelim oylarımızı kullanalım. Oylarımızı kullanmakla yetinmeyelim, sandıklarımıza hep birlikte sahip çıkalım. Kulağımıza gelen bazı şeyler oluyor. Bununla ilgili oyumuzu kullanmak kadar, oyumuzu korumak, sayımlarda doğru sayılmasını sağlamak, bu incelemeleri ve gözlemleri yapmak üzere hep birlikte değerli halklarımıza buradan çağrımızı yineliyoruz” diye konuştu.

 

 

ALİ BABACAN OYUNU ANKARA’DA KULLANDI

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Ankara’nın Çankaya ilçesindeki Türkiye Emlak Bankası Ortaokulu’nda 4624 numaralı sandıkta eşi Zeynep Babacan ile oy kullandı. Babacan, “Demokrasimize sahip çıkalım. Demokrasimize sahip çıkmanın en önemli yolu da sandıkta irademizi millet olarak ortaya koymak” dedi.

DAVUTOĞLU İSTANBUL’DA OY KULLANDI

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde oyunu Eyüpsultan’da kullandı. Nejat Sabuncu İlkokulu’ndaki 2274 numaralı sandıkta eşi Sare Davutoğlu ile oy veren Davutoğlu, seçimlerin hayırlı olmasını diledi.

DESTİCİ ANKARA’DA OY KULLANDI

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Başkent Üniversitesi’nde oyunu kullandı.

GÜLTEKİN UYSAL OYUNU AFYONKARAHİSAR’DA KULLANDI

DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, eşi Hatice Uysal ile oy kullanacağı 1240 numaralı sandığın bulunduğu Selçuklu İlkokulu’na geldi. Sandık görevlileriyle selamlaştıktan sonra kabine giren Uysal, oyunu kullandıktan sonra bina çıkışında gazetecilere açıklama yaptı. Arka arkaya gerçekleştirilen seçimler silsilesinin son merhalesi olan 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nin gerçekleştirildiğini söyleyen Uysal, seçimin hayırlı olmasını diledi. 16 Nisan 2017’den itibaren Türkiye’nin girdiği bir evre olduğunu aktaran Uysal, “Referandumlar, 2018 seçimi, 2019 yerel seçimi, 2019’da tekrarlanan İstanbul seçimleri, 2023 yılında 14 ve 28 Mayıs’ta gerçekleştirdiğimiz Cumhurbaşkanlığı ve genel ve yerel seçimler. Aslında birbirinin tamamlayıcısı bir iklimde devam ediyoruz. O açıdan milletimiz değerlendirecektir” dedi.

TEMEL KARAMOLLAOĞLU OYUNU ANKARA’DA KULLANDI

Saadet Partisi Lideri Temel Karamollaoğlu, Ankara’nın Çankaya ilçesindeki Çankaya Lisesi’nde 1052 numaralı sandıkta oyunu kullandı. Karamollaoğlu, “Allah hayırlı etsin inşallah. Seçimler vesilesiyle beldelerimizi, ilçelerimizi, illerimizi kimler yönetecek belirlenmiş olacak. Milletin tercihi; hepimiz de bu seçime saygı duymak mecburiyetindeyiz. Hayırlı olsun diyorum” ifadelerini kullandı.

AKŞENER OYUNU ANKARA’DA KULLANDI

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Ankara Türkiye Emlak Bankası Ortaokulu’nda oyunu kullandı.

Siyasiler oy kullanmak için sandık başında

Kaynak: AA