Libya’da sel felaketi! Can kaybı 6 bini geçti, 30 bin kişi yerinden oldu

Yayın tarihi: 13 Eylül 2023 Çarşamba 2:06 pm - Güncelleme: 13 Eylül 2023 Çarşamba 2:06 pm

Libya‘nın doğusunda yaşanan sel felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısı artmaya devam ediyor. 6 bin kişinin hayatını kaybettiğini açıklayan Libya Ulusal Birlik Hükümeti, binlerce kişinin de kayıp olduğunu belirtti.

Orta Akdeniz’de etkili olan ve 10 Eylül Pazar günü Libya’nın doğusunu vuran “Daniel” fırtınası, Bingazi, Beyda, Merc, Suse ve Derne kentlerinde sel felaketine neden oldu. Birleşmiş Milletler (BM) Uluslararası Göç Örgütü, Derne kentinde 30 bin kişinin yerinden olduğunu bildirdi. Sel felaketine ilişkin bilgi vereb Libya Hükümetine bağlı Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Saadettin Abdulvekil, en çok kaybın Derne kentinde kaydedildiğini aktardı.

“SİYASİ MALZEME YAPILMAMASI ÇAĞRISINDA BULUNUYORUM”

Öte yandan, Libya Başkanlık Konseyi Basın Ofisi’nden paylaşılan videoda açıklamalarda bulunan Konsey Başkanı Muhammed el-Menfi Menfi, “Siyasi liderlere ve kurumların yöneticilerine sel felaketinin siyasi malzeme yapılmaması çağrısında bulunuyorum.” dedi.

“TEK YÜREK OLMAK ZORUNDAYIZ”

Sel felaketinin siyasi malzeme yapılmasının “felaketle mücadele çabalarını olumsuz etkileyeceğini” vurgulayan Menfi, “Kardeşlerimizin acısını dindirmek için bu zorlukların üstesinden beraber gelmek, tek yumruk ve tek yürek olmak zorundayız. Bu tür sıkıntılar ve felaketler, bize her zaman dayanışma ve işbirliğinin önemini hatırlatıyor.” diye konuştu.

Sel ve deprem felaketi! Libya’da can kaybı 5 bini aştı, Fas’ta 2 bin 901