Sel ve deprem felaketi! Libya’da can kaybı 5 bini aştı, Fas’ta 2 bin 901

Yayın tarihi: 12 Eylül 2023 Salı 6:47 pm - Güncelleme: 13 Eylül 2023 Çarşamba 12:37 am

Fas’ı deprem, Libya‘yı sel felaketi vurdu. Fas’ta can kaybı 2 bin 901’e yükselirken, Libya’da sadece Derne kentinde ölü sayısı 5 bin 300’e ulaştı.

Güney Afrika ülkesi Fas 7 büyüklüğünde depremle sarsılırken, Kuzey Afrika ülkesi Libya’yı Daniel Kasırgası ve sel felaketi vurdu.

Daniel Kasırgası Libya’yı vurdu! 3 bini aşkın ölü 7 bin kayıp

LİBYA: SADECE DERNE’DE 5 BİN 200 CAN KAYBI

Orta Akdeniz’de etkili olan ve 10 Eylül’de Libya‘nın doğusunu vuran “Daniel” fırtınası, Bingazi, Beyda, Merc, Suse ve Derne kentlerinde sel felaketine neden olmuştu.

Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Abdulhamid Dibeybe, sel felaketi nedeniyle dün ülke genelinde 3 günlük yas ilan etmiş, Libya Başkanlık Konseyi de kardeş ülkelere ve uluslararası kurumlara sel felaketinden zarar gören bölgeler için yardım çağrısında bulunmuştu.

Libya’nın doğusundaki Temsilciler Meclisi (TM) tarafından atanan hükümetin İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Tarık el-Harraz, ülkenin doğusunu etkisi altına alan sel felaketinde yalnızca Derne’de ölenlerin sayısının 5 bin 300 kişiye ulaştığını söyledi. Harraz binlerce kişinin de kayıp olduğunu bildirdi.

Selde hayatını kaybeden ve kimlik tespiti yapılanlardan 1300 kişinin naaşının toprağa verildiğini aktaran Harraz, sel felaketinde bazı ailelerin tamamının yok olması dolayısıyla kimlik tespiti yapılamayan çok sayıda ceset bulunduğunu ve bunların şu an defnedilemeyeceğini belirtti.

‘DERNE’DE ÖLÜ SAYISI 10 BİNİ GEÇEBİLİR’

Derne’de sel felaketinden ölenlerin sayısının 10 bini aşabileceğini ifade eden Harraz, “Halen bulunamayan çok sayıda ceset var ve şu anda Türkiye, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Mısır’dan gelen uzman kurtarma ekipleri sele kapılarak denize sürüklenen cesetleri kurtarmak için çalışıyor” dedi.

Fas’taki depremde son durum! Can kaybı 2 bin 862’ye yükseldi

FAS’TA CAN KAYBI 2 BİN 901

Fas’ta 8 Eylül gecesi merkez üssü Marakeş kentine bağlı El-Huz bölgesi olan 7 büyüklüğünde deprem meydana gelmişti. Deprem Marakeş’in yanı sıra başkent Rabat ile Kazablanka, Meknes, Agadir ve Fes kentlerini de etkilemişti.

Fas İçişleri Bakanlığı, 8 Eylül gecesi meydana gelen depremle ilgili güncel bilgileri paylaştı. Bakanlığın açıklamasında, 7 büyüklüğündeki deprem nedeniyle can kaybının 2 bin 901’e, yaralı sayısının ise 5 bin 530’a çıktığı belirtildi.