Levent Gültekin metroda interneti eleştirdi, tartışma başladı

Yayın tarihi: 16 Ekim 2021 Cumartesi 11:45 am - Güncelleme: 16 Ekim 2021 Cumartesi 11:47 am

Gazeteci Levent Gültekin’den metrolarda interneti ‘saçma’ diye eleştirdi, sosyal medyada tartışma başladı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) işlettiği M2 (Yenikapı-Hacıosman) metro hattı ile Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları İşletmesi (TCDD) tarafından işletilen Marmaray’da internet ve sesli görüşme hizmeti verilmeye başlandı. Uygulama sosyal medyada tartışmaya yol açtı.

Gazeteci Levent Gültekin, Twitter hesabından uygulama için ‘saçma’ dedi, şunları kaydetti: “Metroda internet bir tek bana mı saçma geliyor? İnsanların iki satır bir şey okuduğu, kendiyle baş başa kaldığı, internetin zararından uzaklaştığı bir orası vardı, oraya da internet sokmanın ne yararı, ne anlamı var ki?”

Gültekin bu tweet’ine çok sayıda tepki geldi. Bir kullanıcı Gültekin’e “Düşünmeden atılmış öylesine bi tweet..!!!” tepkisini gösterirken, başka bir kullanıcı şöyle yazdı:

“Siz ihtiyaç duymuyor olabilirsiniz. Ama fikriniz tartışmaya açık. Mesela ben metroda internete değil eğer ihtiyaç duyarsam paketimdeki interneti kullanacak ağ isterim. Çünkü çekmiyor. Kendi koşullarımda ihtiyacım bu. Ama gelinen noktada her yerde her noktada internet olmalı mı? Olmalı Çünkü GSM şirketleri uygun fiyat sunmuyor. Özellikle gençler ve ekonomik durumu yetersiz insanlar internet bağlantısı bulduklarında sosyal medyadan sesli ve görüntülü iletişim olanağı buluyorlar ki bu çok değerli. Bu ücretsiz iletişimin zarar edeni GSM firmaları. Halk mı, tüccar mı Yani kontör/GSM paketi satın almak zorunda olmadan iletişim olanağı sağlıyor ücretsiz internet. Allah muhafaza her yerde ücretsiz internet olursa GSM firmalarımız batar.”

“HER ŞEYİ NİYE MAHKEMELİK MESELE HALİNE GETİRİYORSUNUZ Kİ?”

Gültekin tepkilere “Yahu arkadaşlar ortaya bir görüş atıyorum ki tartışılsın ben karşı çıkayım sen savun, ne var bunda? Her şeyi mahkemelik mesele haline niye getiriyorsunuz ki?” diye yanıt verdi.

Gültekin’e gelen diğer tepkiler ise şöyle: