Levent Gültekin Diken’i karıştırdı, bir yazar istifa etti

Yayın tarihi: 6 Haziran 2023 Salı 8:14 pm - Güncelleme: 6 Haziran 2023 Salı 8:19 pm

Levent Gültekin’in Diken’de yayımlanan ‘CHP Alevi olursa’ başlıklı yazısı kurumu karıştırdı. Diken yazarı Dağhan Irak, Levent Gültekin’e ‘Mezhepçi fanatik’ diyerek istifa etti. Gültekin’e bir tepki de kurumun Ankara temsilcisi gazeteci Altan Sancar’dan geldi.

Gazeteci Levent Gültekin’in Diken’de yayımlanan ‘CHP Alevi olursa’ başlıklı yazısı kurumu karıştırdı. Gültekin tepki çeken yazısında CHP’nin Alevi partisine dönüştüğünü öne sürdü.

Diken yazarı Dağhan Irak, Gültekin’in bu yazısına tepki göstererek istifa ettiğini duyurdu. Irak, ayrılık kararını duyurduğu paylaşımda şu ifadeleri kullandı: “Diken’in artık bu mezhepçi fanatiğin tehlikeli zırvalarına platform sağlamaktan vazgeçmesi gerektiğini düşünüyorum. Diken’in bu adamın kin dolu sayıklamalarıyla ilgili kararı kendisini bağlar, ama ayrımcı bir fanatikle aynı platformda yazıp yazmamam da beni bağlar. Herkes kendi muhasebesini yapacak artık bundan sonra.”

Levent Gültekin ise Dağhan Irak’ın suçlamasına sosyal medya hesabından “Bu yazımdan, ayrımcılık, mezhepçilik, nefret çıkaranların tek bir kaynağı var kötü niyet. Baştan sona Alevi toplum kesimine yapılan haksızlıkları anlattığım bir yazıdan Alevi düşmanlığı çıkarmak… ne diyeyim ki…” diye yanıt verdi.

Mobbing gencecik bir canı ölüme sürükledi

‘LEVENT GÜLTEKİN’İN ALEVİ DÜŞMANLIĞINI YAYMASINA MANİ OLUNMAMASI BÜYÜK BİR SORUN’

İkili arasındaki tartışma sosyal medyada daha sonra da devam ederken, Dağhan Irak istifasının nedenini kendi sitesinde yayınladığı yazıda açıkladı.

‘Diken’den neden ayrıldım?’ başlıklı yazıda Irak şu ifadeleri kullandı:

“Bir yayın organı olarak da Diken’den pek bir şikayetim yok, bir okuyucusu olarak. Şimdi isim vererek kimseyi atlamak istemiyorum ama Diken’in muhabir kadrosunun Türkiye’deki en iyilerden biri, hatta büyük ihtimalle de en iyisi olduğunu düşünüyorum. Diğer haber siteleriyle kıyaslanınca, muhabir-yazar dengesi açısından Diken’in muhabirlerin sırtında yürüyen bir site olmasından her zaman gurur duydum. Bu durum, bundan sonra da benim için değişmeyecek.

Öztrak açıkladı: CHP’de kongre süreci resmen başlıyor

Bu demek değil ki, hiç iç tartışmalarımız olmadı. Bunları, hele ki muhataplarının izni olmaksızın, buraya taşıyacak değilim. Ancak, okuyucunun bu ani ayrılığı anlamlandırabilmesi için, daha önce de Levent Gültekin’in yazıları ve benim bu yazılara karşı yaptığım eleştiriler üzerinden tartışmalar yaşadığımızı söyleyebilirim. Dün ben ayrılma kararını, büyük saygı duyduğum Diken genel yayın yönetmeni Erdal Güven’le konuşmadan aldım. Bunun nedeni de artık bu konu üzerinde konuşulabilecek her şeyi konuştuğumuzu ve bu saatten sonra daha fazla tartışmanın Diken maceramın tadını iki taraf için de kaçıracağını hissetmemdi. Diken’in yazarlarına tanıdığı özgürlük ortamı müthiş bir lüks, ancak o özgürlük ortamının Levent Gültekin tarafından kesif bir Alevi düşmanlığını yaymak için kullanılmasına mani olunmaması büyük bir sorun. Ben, bana verilen köşeyi Levent Gültekin’in zırvalarına laf yetiştirmek için kullanmak istemedim, benden başka da kimse “aga bu nedir artık?” demedi. Levent Gültekin’in bütün yazarlara olduğu gibi kendisine de sağlanan özgürlüğü Alevilere olan kinini, gayet de sinsi bir biçimde, ifade etmek için kullanmasının önüne geçilmemesi, pek çok okuyucu için olduğu gibi benim için de Diken’le olan ilişkimi sorgulatan bir durum hâline geldi.”

IRAK’IN YAZISI: DİKEN’DEN NEDEN AYRILDIM

GÜLTEKİN’İN YAZISININ TAMAMI 

ANKARA TEMSİLCİSİNE ‘TERBİYESİZ, UTANMAZ’ DEDİ

Diken’in Ankara Temsilcisi gazeteci Altan Sancar da yazıyı alıntılayarak “Kus kus, içindekini başka türlü atamayacaksın belli oldu” diye yazdı. Gültekin, Sancar’a “Terbiyesiz” diyerek “Utanmaz, hangi cümlesinde nefret gördün?” ifadesini kullandı.

Yargıtay’dan dönen Büyükada davasında karar!