Levent Göktaş İstanbul’a getirildi

Yayın tarihi: 16 Aralık 2022 Cuma 9:09 pm - Güncelleme: 17 Aralık 2022 Cumartesi 1:22 am

Akademisyen  Necip Hablemitoğlu suikastı şüphelisi Mustafa Levent Göktaş’ın, Bulgaristan’da yakalandıktan sonra iadesine karar verildi. Göktaş’ın bugün öğleden sonra Türkiye’ye getirildiği öğrenildi.

Hablemitoğlu suikastı şüphelisi Mustafa Levent Göktaş’ın öğleden sonra Sofya’dan İstanbul’a getirildi.. Göktaş’ın bugün gece yarısına doğru adliyeye sevk edilmesi bekleniyor. Levent Göktaş’ın adliyedeki işlemlerine Hablemitoğlu Ailesi’nin avukatlarının da katılacağı bildirildi.

Hablemitoğlu Ailesi’nin avukatlarından Ersan Barkın, konuya ilişkin ANKA Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada, “Evet, mahkemeye çıkarıldığında ifadesini takip edeceğim” dedi.

NE OLMUŞTU?

Emekli albay Levent Göktaş, Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu’nun 2002 yılında Ankara’daki evinin önünde uğradığı suikast sonucu yaşamını yitirmesine ilişkin soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı çıkarılması üzerine firar etmişti. Göktaş, Bulgaristan’da yakalanarak tutuklanmıştı. Bulgaristan Haskova Mahkemesi, Türkiye’nin Levent Göktaş için yaptığı iade talebini reddetmiş, ancak bu karara yapılan itiraz kabul edilmiş ve Göktaş’ın Türkiye’ye iadesine karar verilmişti.

Hablemitoğlu suikastı sanığı Levent Göktaş Türkiye’ye iade edilecek