Levent Gök, çadır eksiği konusunda altı yıl önce yaptığı uyarıyı hatırlattı

Yayın tarihi: 22 Şubat 2023 Çarşamba 4:16 pm - Güncelleme: 22 Şubat 2023 Çarşamba 4:16 pm

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, “ Bugün yaşananların nedeni o zamanlar alınan yanlış kararlardır. Bizim bu konuda altı yıl önce verdiğimiz soru önergesine yanıt bile vermediler” dedi.

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, Kahramanmaraş ve Hatay merkezli depremlerin büyük yıkıma neden olduğu bölgelerde çadır eksiği bulunması hakkında açıklamalarda bulundu. ANKA’ya konuşan Levent Gök, altı yıl önce Kızılay şubelerinin azaltıldığında iktidarı uyardıklarını hatırlatarak bugün yaşanan çadır eksiğinin önemli bir nedeninin bu durum olduğunu söyledi.

“MUHALİF GÖRDÜKLERİ ŞUBELERİ KAPATMAK İÇİN KARARLAR ALDILAR”

Gök, “Özellikle ‘kendilerine yakın olmadığını düşündükleri, muhalif gördükleri’ şubeleri kapatmak için bu kararları aldılar. İnsan kaynakları heba edildi. Bugün depremin üzerinden 17 gün geçmiş Kızılay hala çadır bulamıyor. Bu da Kızılay’ın ne kadar yetersiz, plansız ve öngörüsüz olduğunun göstergesi. Şube sayısı azalınca çadır stokları da azaldı. Biz daha o zaman olabilecekleri görmüş, uyarmıştık” dedi.

Söz konusu dönemde verdikleri soru önergesine halen yanıt verilmediğini hatırlatan Levent Gök, “ Bugün yaşananların nedeni o zamanlar alınan yanlış kararlardır. Bizim bu konuda altı yıl önce verdiğimiz soru önergesine yanıt bile vermediler” ifadelerini kullandı.

Hatay’daki depremzedeler Kılıçdaroğlu’na dert yandı! “Devlet yanımızda olmadı”