Hatay’daki depremzedeler Kılıçdaroğlu’na dert yandı! “Devlet yanımızda olmadı”

Yayın tarihi: 22 Şubat 2023 Çarşamba 11:45 am - Güncelleme: 22 Şubat 2023 Çarşamba 12:08 pm

TELE1 ÖZEL / ENGİN AÇAR

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, yıkımın yaşandığı afet bölgesi Hatay’a giderek depremzedeleri ziyaret etti. Vatandaşlar, çadır eksikliği ve afetin ardından çalışmaların yetersiz kaldığı gerekçesiyle Kılıçdaroğlu’na dert yandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, art arda sarsıntılar yaşayan afet bölgesi Hatay’a giderek, depremzedelerin sorunlarını dinledi. Depremin ardından bölgedeki çalışmalar devam ederken, çadır eksikliği nedeniyle çok sayıda depremzede Kılıçdaroğlu’na dert yandı.

“DEVLET YANIMIZDA OLMADI”

Bir depremzede, “Hayata sıfırdan başlayacağız ama nasıl başlayacağız bilmiyoruz. Oturacak bir çadırımız bile yok. İnsanlar ses vere vere gitti Sayın başkanım. Çok şükür canımızı zor kurtardık ama nice canımızı da kaybettik. Kurtaramadık. Devlet maalesef yanımızda olmadı bu süreçte. Hamasi nutuklar dinlemek istemiyoruz. Gerçekten devletimiz yanımızda olsun istiyoruz. İnanın insanlar göçük altındaki evlerinden bir parça eşya çıkarmak için uğraşıyor. Çünkü hiçbir şeyimiz kalmadı” dedi.

“ÇADIRIMIZ YOK, KİMSE EL UZATMIYOR”

Bir başka depremzede ise çadır yetersizliği nedeniyle isyan etti. Vatandaş şu ifadeleri kullandı: “Çocuklarımız var, akrabalarımızla yan yanayız. 95 yaşındaki annemiz titriyor soğuktan. Ölüyor soğuktan. Çadırımız yok. Kimse el uzatmıyor bize. Allah razı olsun buraya geldiler bir yemeğimiz oldu. Ne yapacağımız belli değil. Kimse bakmıyor. Bir siz varsınız”

Bir diğer yurttaş ise, depremzedeler için toplanan yardımların kendilerine ulaşıp ulaşmayacağını sordu.

“TOPLANAN YARDIMLAR BİZE ULAŞACAK MI”

Yurttaş şunları söyledi: “Anlayamıyorum, elimizde imkan var çadır da var. Bunu halka niye veremiyoruz. Burada koordinasyonda mı sıkıntı var? Şu anda dünya kadar yardım toplanıyor. Bu yardımların takibi yapılacak mı? Bize ulaşabilecek mi? Bunlar halka ulaşacak mı bunun takibi nasıl yapılacak. Daha önce de toplandı. Beş gün enkazın altında kaldı insanlar. Erken müdahale edilseydi bu kadar ölümüz, şehidimiz olmazdı. Sesimizi daha hızlı iletebilseydik, böyle olmazdı. Yardım eden herkesten Allah razı olsun. Yardımlar geldi İBB ve ABB’den, sağ olsunlar. Ama çok geç oldu.”

KILIÇDAROĞLU: TOPLANAN YARDIMLARI TAKİP EDECEĞİZ

Kılıçdaroğlu ise depremzedeye şöyle yanıt verdi: “Onun takibini yapacağız. Siz de biz de yapacağız. Toplanan paraların hangi yatırımlar için harcandığını takip edeceğiz. Varsa bir yanlışlık bunu kamuoyuyla paylaşacağız.”