KYK yurdunda ‘kurtlu yemek’ eylemi

Yayın tarihi: 14 Kasım 2022 Pazartesi 1:43 pm - Güncelleme: 14 Kasım 2022 Pazartesi 1:43 pm

Hakkari’de Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurdunda kalan öğrenciler, yemeklerin içinden kurt çıkmasıyla birlikte eylem kararı aldı.

Hakkari’ye bağlı Merzan Mahallesi’nde bulunan Afife KYK yurdunda kalan öğrenciler, yemeklerin kötü ve yetersiz olmasına tepki gösterdi. Gazete Duvar’dan Mimar Kaya’nın haberine göre öğrenciler yurdun yemekhanesinde bir araya gelerek dün gece eylem yaptı. Öğrenciler, yurt yönetimine seslenerek “Bize reva görülen çeyrek porsiyon, kurtçuk, bulaşık teli, kıllı yemekse, idare buraya gelecek ve hesap verecek” dedi.

“PROTOKOLDEN BİRİ GELİNCE GÜZEL YEMEK ÇIKARTIYORLAR”

Öğrencilerin eylemi üzerine yurda giden Gençlik ve Spor İl Müdürü Emin Yıldırım, yemek masasına çıkarak öğrencilere seslendi. Yurdun kapasitesinin ve porsiyonların yetersiz olduğunu kabul eden Yıldırım, öğrencilerin en iyi şartlarda en iyi yemeği yemesi için çalıştıklarını söylese de öğrenciler, ikna olmadı.

İsminin açıklanmasını istemeyen bir öğrenci, yaz aylarında çalışarak biriktirdiği parasını dışarıda yemek yemeye harcadığını anlattı: “Yaklaşık bir aydır buradayım. Bir ayda en fazla dört kere yurdun yemekhanesinde yemek yedim. Onlardan biri de müfettiş ve vali beyin gelişlerine denk geldi. Çünkü protokolden birileri gelince güzel ve bol yemek çıkarıyorlar. Bunların dışında yemek az ve sağlıksız çıkıyor. Biz de demokratik hakkımızı kullanarak eylem yaptık. Bu yemekler istediğimiz gibi önümüze gelmediği takdirde daha büyük protestolar yapacağız.”

Bir aylık ücretini ödemeyince KYK’dan atılan öğrenci oturma eylemine başladı