Kuzeyin Oğlu Volkan Konak gençlere seslendi: İstikbalinizi elinize alın ve özgürlüğünüz için oy kullanın!

Yayın tarihi: 5 Mayıs 2023 Cuma 1:43 pm - Güncelleme: 5 Mayıs 2023 Cuma 1:43 pm

Kuzeyin Oğlu lakaplı şarkıcı Volkan Konak, 14 Mayıs seçimlerinde gençlere oy kullanma çağrısı yaptı. Konak, ‘başkanlık rejimini’  çağdışı ve külüstür olarak tanımlayarak, “Genç kardeşlerim rüzgar gibi hür, cesur şekilde özgürlüğünüz için oy kullanın” dedi.

14 Mayıs seçimlerine günler kaldı. Şarkıcı Volkan Konak, seçimlerde gençlerin ‘cesurca’ oy kullanması için çağrı yaptı. Konak, AKP iktidarının mühürsüz oyların sayıldığı 2017 referandumu ile gelen ‘başkanlık rejimi’nin çağdışı ve külüstür olarak tanımladı. Konak, sistemi şu örnekle tanımladı:

“Bir kişi hem futbol federasyon başkanı, hem kulüp başkanı, hem takımının antrenörü, hem de maçın hakemi”

Konak, bu sistemi kabul edenlerin ya düyadan haberi olmayan ya da menfaatçi kişiler olduğunu dile getirdi. Konak, gençlerin oy kullanması için şunları söyledi:

“Gençler yıkın bu utanç duvarını ve istikbalinizi ellerinze alın ve bu yüzden genç kardeşlerim rüzgar gibi hür, cesur şekilde özgürlüğünüz için oy kullanın!”

 

“Bahtsız ülkemdeki külüstür başkanlık sistemini anlatan bir örnek; bir kişi hem futbol federasyon başkanı, hem kulüp başkanı, hem takımının antrenörü, hem de maçın hakemi. İşte bu çağdışı sistemi içine sindiren kişiler kusura bakmasınlar ama: ya dünyadan haberleri yok, ya da bu sistemden beslenen menfaatçilerdir.

Gençler yıkın bu utanç duvarını ve istikbalinizi ellerinize alın ve bu yüzden genç kardeşlerim rüzgar gibi hür, cesur şekilde özgürlüğünüz için oy kullanın!”

 

Volkan Konak: İmamoğlu kıymetlimdir