Kürşad Zorlu: Partimiz Kemal Kılıçdaroğlu’nun 13. cumhurbaşkanı olması için çalışmaya devam edecek

Yayın tarihi: 17 Mayıs 2023 Çarşamba 2:58 pm - Güncelleme: 17 Mayıs 2023 Çarşamba 3:29 pm

İYİ Parti Sözücüsü Kürşad Zorlu, “Partimiz Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun ikinci turda 13. cumhurbaşkanı olması için var gücüyle çalışmaya devam edecektir” dedi.

İYİ Parti Sözücü Kürşad Zorlu 14 Mayıs’ta yapılan Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Seçimi’nin arından açıklamalarda bulundu. İkinci turda Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na desteklerinin devam edeceğini vurgulayan Zorlu şunları söyledi:

“Az önce tamamlanan başkanlık divanı toplantısında 14 mayıs seçimlerini, özellikle sandık güvenliğini ve partimizin ikinci tur stratejisini değerlendirme imkanı bulduk. 14 Mayıs 2023 Pazar günü gerçekleşen seçim tamamlanmış olup cumhurbaşkanlığı seçiminde hiçbir adayın kazanamadığı görülmüştür. Vatandaşlarımız ikinci tur oylaması için 28 Mayıs günü sandık başına gidecektir. Henüz cumhurbaşkanlığı seçiminin kazananı yoktur. Önümüzde 11 gün bulunmaktadır. 24 saatin bile uzun olduğu Türk siyaseti için bu süre çok önemli ve kıymetlidir. Üstelik bu kez iki adaydan bir oy fazla alanın seçileceği bir seçim sürecine tanıklık edeceğiz. 28 Mayıs yepyeni bir bakış aşçısının milletimizle buluşacağı bir seçim günü olacaktır.

“İKTİDAR YOĞUN BİR KARA PROPAGANDAYA BAŞVURMUŞTUR”

Siyasi iktidar, hukuki ve siyasi etik kurallarını hiçe sayarak kendisi tarafından yönlendirilen araçlar vasıtasıyla yoğun bir kara propagandaya başvurmuştur. Ülkenin sorunlarını gölgelemek adına gerçekliği olmayan iddia ve görselleri mitinglerde göstermeye kalkmış, milli ve dini değerlerimizi de bu sürece ortak etmeye çalışmıştır. Seçim sonuçlarının erken saatte yayınlanmasıyla birlikte daha önce yaptıkları gibi ‘kazandık’ algısı yaratarak gerek sayım döküm işlemleri gerekse veri giriş sürecinin güvenliği etkilenmek istenmiştir. Sonuçların değişimine bakıldığında bunun anlaşıldığını görebiliriz. Bu aşamada bize düşen millet iradesine ve tüm oylara sahip çıkmaktır.”

“Yaptığımız yoğun incelemelerle birlikte YSK verileriyle ıslak imzalı tutanaklar arasında uyuşmayan sandıkların olduğu anlaşılmaktadır. Bu doğrultuda tespit ettiğimiz bütün maddi hatalara ve usulsüzlüklere karşı dün saat 15.00 itibarıyla düzeltme taleplerimizi ve itirazlarımızı yapmış bulunuyoruz.”

“Seçimin meşruiyetine yönelik kaygılara yönelik bizim de hassasiyetimiz çok büyük. İtirazlarımızın neticesine göre ortaya çıkan tabloyu milletimizle hızlı şekilde paylaşmaya çalışacağız. İYİ Parti olarak tüm kadrolarımız oylarımızın güvenliği için büyük çaba gösterdiler. Rapor sistemimiz seçim gecesi sorunsuz bir şekilde çalışmıştır.”

“Siyasi iktidar eliyle devletteki tarafsızlığın ortadan kaldırıldığı ve partizanlığın her yeri sarmakta olduğu bu süreçte milletimizin Cumhur İttifakı’nı Meclis’te salt çoğunluğun üzerinde bir milletvekili sayısına ulaştırdığını görüyoruz. Bu sonuçlara göre, istediğimiz oy oranına ulaşamasak da İYİ Parti olarak oylarımızı muhafaza ettiğimiz görülmektedir. İkinci turda gerçekleşecek seçimlerin ardından 14 Mayıs’ta milli iradenin ortaya koyduğu neticenin kapsamlı bir analizi yaparak yol haritamızı buna göre belirleyeceğiz.”

KILIÇDAROĞLU VURGUSU

“Önümüzdeki 11 günlük süreçte öncelikle ikinci tur seçimine odaklanacağız ve inşallah cumhurbaşkanlığı seçimini kazanacağız. İkinci tur seçimlerini Millet İttifakı kazanacaktır. Ardından milletimizin tercihi ve çıkardığımız sonuçlar doğrultusunda yaklaşık 10 ay sonra gerçekleşecek mahalli idareler seçimlerine de hazırlanmaya başlayacağız. Bu doğrultuda partimiz Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun ikinci turda 13. cumhurbaşkanı olması için var gücüyle çalışmaya devam edecektir. Tüm mensuplarımız ve teşkilatlarımızla 28 Mayıs günü sandık başında olacağımızı belirtmek istiyorum.”