Kupada yarı final heyecanı! Messi’li Arjantin Modric’li Hırvatistan’a karşı

Yayın tarihi: 13 Aralık 2022 Salı 11:25 am - Güncelleme: 13 Aralık 2022 Salı 11:34 am

Dünya Kupası‘nda heyecan devam ediyor. Yarı final ilk maçında bu akşam saat 22.00’de Arjantin ile Hırvatistan karşı karşıya gelecek. Maç TRT 1’den naklen yayınlanacak.

Katar’da düzenlenen FIFA 2022 Dünya Kupası yarı final heyecanıyla devam ediyor. Bu akşam, Lionel Messi’li Arjantin ile Luka Modric’li Hırvatistan Lusail Stadyumu’nda karşı karşıya gelecek. Türkiye saatiyle 22.00’de başlayacak olan karşılaşma TRT 1 ekranlarında naklen yayınlanacak.

ÜÇÜNCÜ KEZ KARŞILAŞACAKLAR

Arjantin ile Hırvatistan, Dünya Kupası’nda üçüncü kez karşı karşıya gelecek. 1994 Dünya Kupası’nda oynanan grup maçında Arjantin, rakibini Pineda’nın golüyle 1-0 mağlup etmişti. Rusya’nın ev sahipliğindeki 2018 Dünya Kupası’nda ise Hırvatistan, Tangocular’ı Rebic, Modric ve Rakitic’in golleriyle 3-0 devirmeyi başarmıştı.

ARJANTİN HOLLANDA’YI PENALTILARDA ELEDİ

Dünya Kupası’na C Grubu’nda yer alan Arjantin, gruptaki ilk maçında Suudi Arabistan’a 2-1 mağlup oldu. İkinci maçında Meksika, üçüncü maçında da Polonya karşısında galip gelen mavi beyazlı takım, 6 puanla lider olarak son 16 turuna yükseldi. Arjantin, son 16 turunda da Avustralya’yı 2-1 mağlup etti. Güney Amerika temsilcisi, çeyrek finalde ise Hollanda’yı normal süresi ve uzatma bölümü 2-2 sona eren maçta penaltılarla mağlup ederek Hırvatistan’ın yarı finaldeki rakibi oldu.

HİRVATİSTAN BREZİLYA KARŞISINDA SÜRPRİZ YAPTI

2022 Dünya Kupası macerasına 0-0’lık Fas beraberliğiyle başlayan Hırvatistan, ikinci maçında Kanada’yı 4-1 mağlup etti. Hırvatlar, son maçında ise Belçika ile golsüz berabere kalarak grubu 5 puanla ikinci sırada bitirdi. Zlatko Dalic’in öğrencileri, son 16 turunda E Grubu’nun lideri Japonya’yı normal süresi ve uzatma bölümü 1-1 sona eren karşılaşmada penaltılarla geçti. Hırvatlar, çeyrek finalde ise turnuvanın favori ekiplerinden Brezilya’yı penaltılarla eleyerek adını yarı finale yazdırdı.

ARJANTİN-HIRVATİSTAN MAÇI SAAT KAÇTA, HANGİ KANALDA

Arjantin ile Hırvatistan 22.00’de karşı karşıya gelecek. Maç TRT 1 ekranlarından canlı olarak şifresiz yayınlanacak.

Katar’da dünya kupasını takip eden bir gazeteci daha hayatını kaybetti!