Kulübü de devreye girmişti! Hande Baladın’ı tehdit eden sanık hakkında yeni gelişme

Yayın tarihi: 22 Eylül 2023 Cuma 5:10 pm - Güncelleme: 22 Eylül 2023 Cuma 5:11 pm

Milli Voleybolcu Hande Baladın‘a sosyal medya üzerinden “Spor kulübüne giderken arabanı tararım, yüzüne asit atacağım” diyerek tehdit mesajları gönderdiği iddiasıyla 8 yıl 9 aya kadar hapsi istenen Mustafa Neşeli’nin tahliyesine yapılan itiraz reddedildi.

Milli Voleybolcu Hande Baladın’a oynadığı Eczacıbaşı Dynavit takımına ve sponsor firmaya yönelik Mustafa Neşeli isimli kullanıcı sosyal medya üzerinden tehdit mesajı içeren paylaşımlar yaptı.

Hande Baladın’a yönelik “Kızım dedim, orman yoluna yatarım, spor kulübüne giderken arabanı tararım dedim. Benden şikayetçi olmadı. Benden korkmadı. Ben bunu alenen devamlı tehdit, taciz aklınıza gelebilecek ne varsa uyguladım. Fakat saf aşık gibi göründüm kendisine. Sanki bana her şeyi yaptırabilecek bir insanmış gibi. Bu da bundan nemalandı…”, “Ben bu kıza diyorum ki senin yüzüne asit atacağım bundan dahi korkmuyor.(…) Bu kızdan intikam almadan bana ölüm yok” şeklinde ifadeler kullandı.

Hande Baladın’ı tehdit eden sanığa yeniden suç duyurusu!

“KADINA KARŞI TEHDİT” SUÇUNDAN DAVA AÇILDI

Bu paylaşımlar üzerine can güvenliğinden endişe duyan Hande Baladın, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Soruşturma açılması üzerine polis tarafından gözaltına alınan Mustafa Neşeli, 1 Ağustos’ta tutuklandı. Savcılık, Mustafa Neşeli’nin “Zincirleme şekilde kadına karşı silahla tehdit” suçundan 2 yıl 6 aydan 8 yıl 9 aya kadar hapisle cezalandırılması talebiyle dava açtı.

İstanbul 46. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki 7 Eylül’de görülen ilk duruşmada tutuklu sanık Mustafa Neşeli savunmasının alınmasının ardından tahliye edildi. Mahkeme, sanığın akıl sağlığının tespiti için Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesinde gözlem altına alınması için yeniden yazı yazılmasına da hükmetti.

Hande Baladın’ı tehdit eden sanığa ilk duruşmada tahliye!

TAHLİYE KARARI YASAYA UYGUN

Duruşma sonrasında sanığın tahliyesine Aile Bakanlığı avukatları tarafından itirazda bulunuldu. İtirazı değerlendiren İstanbul 39. Ağır Ceza Mahkemesi, tahliye kararının usul ve yasaya uygun olduğunu, hukuka aykırılık bulunmadığını belirterek itirazın reddine karar verdi.