Kulis! Özgür Özel Bahçeli’ye Ayşe Ateş’in mesajını iletti

Yayın tarihi: 8 Mayıs 2024 Çarşamba 9:01 am - Güncelleme: 8 Mayıs 2024 Çarşamba 9:01 am

CHP kaynaklarından edinilen bilgiye göre, CHP Genel Başkanı Özgür Özel görüştüğü MHP lideri Devlet Bahçeli’ye Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş’in mesajını iletti.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşmenin ardından  MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi de ziyaret etti. Görüşme Bahçeli’nin Meclis’teki makamında gerçekleşti.

BBC’den Ayşe Sayın’ın haberine göre, CHP ve MHP kurmayları iki liderin ‘pozitif etki yaratan, verimli, nezaket düzeyi yüksek bir görüşme’ gerçekleştirdiğini ifade etti. Özel, Erdoğan’a da ilettiği insan hakları ihlalleri, ekonomik kriz nedeniyle ezilen kesimler, atanmayı bekleyen öğretmenler, sorunlarına çözüm bekleyen meslek gruplarının sorunlarını Bahçeli’ye de bir dosya halinde iletti.

SİNAN ATEŞ KONUŞULDU

Kulislere yansıyan bilgilere göre Özel’in gündeminde Sinan Ateş cinayeti de vardı.

CHP kaynaklarının verdiği bilgiye göre Sinan Ateş cinayeti iddianamesinin detayları konuşulmadı, ancak Özel, Ateş ailesinin durumuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Özel, iddianame hazırlandıktan sonra kendisini pazartesi günü ziyaret eden Ayşe Ateş’in, cinayetin perde arkasında yaşananları ve iddianameyi kastederek, “Bahçeli’nin bu işlerden haberi olsaydı, bunlara izin vermeyeceğine inanıyorum. Devlet Bahçeli bu konuda çok sert. Demek ki bizim durumumuzu bilmiyor, olan bitenden de haberi yok” dediğini aktararak, “İki tane kızı var, onların durumunu üzüntüyle takip ediyoruz” değerlendirmesinde bulundu. Bahçeli’nin ise bu konuda yorum yapmadığı ifade edildi.

BAHÇELİ’DEN ÖZEL’E: CHP’Yİ HAREKETLENDİRDİNİZ

Kulislere yansıyan bir başka bilgiye göre ise Bahçeli, Özgür Özel’in genel başkanlığını da övdü. Bahçeli, ”Kemal bey benim sınıf arkadaşımdı. Kendisini severim. Ama pek hareketli olmayan bir politika yürüttü. Sizinle birlikte CHP hareketlendi. Kapının önü gazeteci dolu. Bu durum, hareketi başlatana yarar” değerlendirmesinde bulundu.

Görüşmede ayrıca başta 28 Şubat davasından yargılanan eski TSK mensupları olmak üzere hasta tutukluların durumunun da gündeme geldiği öğrenildi. Bahçeli’nin bu konuda olumsuz bir tutum içinde olmadığı ifade edildi.

Özgür Özel adaylık tartışmalarına noktayı koydu: Adaylığımı dayatmak gibi bir hata yapmayacağım

Kaynak: BBC