Kulis: HÜDA-PAR AKP’den 8 ilde vekillik istedi

Yayın tarihi: 15 Mart 2023 Çarşamba 10:13 am - Güncelleme: 15 Mart 2023 Çarşamba 10:13 am

Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan’ı şehit eden Hizbullah’ı terör örgütü olarak görmeyen HÜDA-PAR’ın AKP ile yaptığı ittifak görüşmelerinde Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesindeki 8 ilde seçilebilecek sıradan kendi milletvekili adaylarının gösterilmesini istediği iddia edildi.

Domuz bağı gibi işkence metotları birçok insanı katleden Hizbullah’ı terör örgütü olarak tanımayan HÜDA-PAR, oyları gün geçtik eriyen AKP ile pazarlık masasında. Milliyet’in haberine göre Türkiye genelinde 157 bin oy alabilen parti, Cumhur İttifakı’ndan vekillik talep etti. HÜDA-PAR, kulislerinde konuşulan iddiaya göre Batman ile blok oy potansiyeli bulunan 8 ilden seçilecek sıradan adaylık talep etti.

AKP ile ilk görüşmede dile getirilen bu talebin, daha sonraki görüşmede bir miktar artırıldığı da öne sürüldü. Bu çerçevede gözler, Genel Başkan Yapıcıoğlu’nun cumartesi günü yapılabileceğini ifade ettiği AKP görüşmesine çevrildi.

“GÖZLER TEK TARAFLI DESTEK VERİYORLAR “DİYEN DESTİCİ’DE! MHP DE SESSİZ!

Cumhur İttifakı’nın ortağı MHP hala Hizbullah’ı terör örgütü olarak görmeyen HÜDA-PAR ile ilgili bir açıklama yapmadı. Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici de katıldığı bir TV programında HÜDA-PAR’ın sadece ‘tek taraflı’ destek beyanında olduğunu söylemişti. Destici, “Benim bildiğim, HÜDA PAR yetkililerinin açıklamalarından gördüğümüz kadarıyla HÜDA PAR ittifak içinde değil, tek taraflı destek beyanı açıkladılar diye biliyorum. Benim sadece HÜDA PAR’ın tek taraflı, Sayın Cumhurbaşkanımızı, seçimlerde destekleme kararı var” demişti. Ortaya atılan vekillik iddiasının ardından gözler Destici’ye çevrildi. 

 

HÜDA-PAR Lideri Yapıcıoğlu: MHP’nin hassasiyetlerini MHP’nin temsilcisine sorun