Küba’da ABD ambargosuna karşı miting: Castro da katıldı

Yayın tarihi: 18 Temmuz 2021 Pazar 4:38 pm - Güncelleme: 18 Temmuz 2021 Pazar 4:41 pm

Küba’nın başkenti Havana’da, binlerce kişinin katılımıyla ABD ambargolarına karşı miting düzenlendi. Mitingde, Devlet Başkanı Miguel Diaz-Canel ile Raul Castro da yer aldı.

Küba’da, ABD’nin eski başkanı Donald Trump döneminde sıkılaştırılan 60 yıllık Amerikan ambargolarına karşı miting düzenlendi. Binlerce kişinin katılımıyla başkent Havana’da düzenlenen mitingde Devlet Başkanı Miguel Diaz-Canel’in yanı sıra, Raul Castro da yer aldı.

Duvar’ın haberine göre, mitingde konuşan Miguel Diaz-Canel, “Ablukayı, saldırganlığı ve terörü bir kez daha kınamak için toplandık” ifadelerini kullandı. Geçtiğimiz hafta ülkede ekonomik kriz gerekçesiyle düzenlenen protestoların, ABD provokasyonlarının bir sonucu olduğunu söyleyen Diaz-Canel, dünya basınında çıkan haberin ‘Küba’nın gerçeğini yansıtmadığını’ belirtti.

Küba hakkında üretilen ve sosyal medyada dolaşıma giren yalanların, tesadüf eseri olmadığını belirten Diaz-Canel, “Tüm bunlar, Küba’ya karşı yürütülen gayri nizami harbin sonucudur” dedi. Küba Devlet Başkanı, yerel medya ile resmi hükümet kanallarının siber saldırı altında olduğunu aktardı.

NE OLMUŞTU?

Küba Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, hükümet karşıtı protestoların patlak vermesinden bu yana resmi internet sitelerinin siber saldırıların hedefi olduğu duyurulmuştu. Siber saldırıların, Türkiye’nin de aralarında olduğu dört ülkeden yürütüldüğünü ileri süren bakanlığın açıklamasında, “Dışişleri Bakanlığımızı 11 Temmuz’dan beri hedefine alan DDoS saldırılarını kınıyoruz” ifadelerine yer verilmişti.

Küba’da ABD bayraklı protesto: Devrimi teslim etmeyeceğiz