Küba’da ABD bayraklı protesto: Devrimi teslim etmeyeceğiz

Yayın tarihi: 12 Temmuz 2021 Pazartesi 10:42 am - Güncelleme: 12 Temmuz 2021 Pazartesi 10:42 am

Küba’da ABD destekli bir grup, ülkenin birkaç noktasında sokağa çıktı. ABD bayraklı protestolara Küba Devlet Başkanı Canel, “Amerikan imparatorluğuna bağlı olan devrim karşıtı paralı askerlerin istikrarsızlık yaratmasına izin vermeyeceğiz” sözleriyle karşılık verdi.

Küba’da ABD destekli bir grup ülkenin birkaç noktasında sokağa çıktı. ABD bayraklarının görüldüğü eylemlerde Küba Devrimi karşıtı sloganlar atıldı. Söz konusu eyleme ilişkin ABD yönetimini işaret eden Küba Devlet Başkanı Miguel Diaz-Canel, halkı devrimlere sahip çıkmaya çağırdı. Çağrının ardından Küba halkı, ülkenin dört bir yanında sokağa çıktı ve ABD destekli grupları protesto etti.

Bölge basınında çıkan habere göre, başkent Havana’ya 33 kilometre mesafede yer alan San Antonio de los Banos kasabası ile ülkenin farklı bölgelerinde, sokaklara çıkan yüzlerce kişi devrim karşıtı gösteri yaptı.

Ayrıca, ABD’nin çeşitli bölgelerinde de Küba Komünist Partisi’ne karşı eylemler düzenlendi ve ABD’ye ‘askeri müdahale’ çağrısında bulunuldu.

Küba televizyonu ve ulusal radyodan halka seslenen Küba Devlet Başkanı Miguel Diaz-Canel, halkı Küba devrimlerine sahip çıkmaya çağırdı.

“Devrimi teslim etmeyeceğiz, tüm devrimcileri, devrimi her yerde savunması için sokaklara çıkmaya çağırıyoruz” diyen Canel, ABD yönetiminin pandemi döneminde Küba’da siyasi istikrarsızlık çıkardığını, abluka uygulayarak ekonomiyi altüst ettiğini vurguladı.

Canel, “Amerikan imparatorluğuna bağlı olan devrim karşıtı paralı askerlerin istikrarsızlık yaratmasına izin vermeyeceğiz. Devrimci bir tepkimiz olacak” diye konuştu.

Küba Devlet Başkanı Canel’in çağrısının ardından Küba’nın dört bir yanında halk sokağa döküldü ve Küba devriminin lideri ve dünya devrimci hareketinin sembol ismi Fidel Castro’nun dövizleriyle ABD destekli grupları protesto etti.