KRT’de ‘çizgi’ tartışması

Yayın tarihi: 10 Mart 2024 Pazar 9:07 pm - Güncelleme: 10 Mart 2024 Pazar 9:10 pm

Yerel seçimlere yaklaşılırken televizyon kanallarında da gündem ısınıyor. KRT’de yayınlanan Seçim Özel programında ‘çizgi’ tartışması yaşandı. Gazeteci Necdet Saraç, “KRT’deki çizgi değişimini bilmiyordum” deyince programın moderatörü Hasan Basri Aydemir, ” Kuruma karşı bir suçlama. Kurumun yayın politikası çok nettir” ifadelerini kullandı.

KRT’de yayınlanan Hasan Basri Aydemir’in moderatörlüğünü yaptığı Seçim Özel programına, Nihal Bengisu Karaca, Mehmet Ertekin, Ufuk Uras ve Gazeteci Necdet Saraç katıldı.

Programda konuşan Gazeteci Necdet Saraç, “Hasan Basri Bey ben KRT’deki bu çizgi değişimini bilmiyordum. Biraz da uzaktan katılınca tartışmanın nereye evrildiğini görüyorum. Birincisi şu, tartışmayı şuradan yürütmek doğru bir iş değil. Irkçılığa, ayrımcılığa ve bölücülüğe karşı bir tavır almak başka bir şey. Bütün tartışmayı CHP üzerinden yürüterek helalleşmeye kadar getirmek başka bir şey. Bazı doğruları telaffuz etmek lazım. Bu ülkede ittifak politikası hayır kampanyasıyla başlayan kampanya doğruydu” dedi. Saraç, sözlerini devam ettirirken programın moderatörü Hasan Basri Aydemir,  araya girerek, “Cizgi değişimini bilmiyordum diyerek kuruma karşı bir suçlama. Kurumun yayın politikası çok nettir. Her görüşe her sese hak tanımaktır” ifadelerini kullandı.

KRT TV el değiştirdi

“ÇİZGİMİZ DEVLETİN YANIDIR”

Programdaki diğer konuklarla daha önce defalarca kez yayına çıktığını belirten Saraç’ın sözleri Mustafa Ertekin tarafından kesildi. Ertekin, Saraç’ın sözünü keserek “Bizim çizgimiz devletin milletin yanıdır” dedi.

Ertekin’in ardından konuşan Aydemir ise, “İktidara yakın yandaş kanal ya da muhalif kanal statüsüne sıkışmış medyada bunun doğru olmadığını söyleyen bir KRT var bunu vurgulamak istiyorum” ifadelerini kullandı. Aydemir’e yanıt veren Saraç, “Ben bu kavramları kullanmadım ama siz kullandınız” diye konuştu.

Kaynak: TELE1