Kriz flörtü de vurdu! Artık para konuşmak ayıp değil

Yayın tarihi: 16 Aralık 2022 Cuma 1:50 pm - Güncelleme: 16 Aralık 2022 Cuma 1:50 pm

Türkiye’de ekonomik kriz iğneden ipliğe her şeye zam yağdı. Tüm bu zamlar yurttaşların sosyal hayatlarındaki davranışlarını da değiştirdi. Değişen alışkanlıklara flört sohbetleri de eklendi. Önceden flörtlerin para konularında konuşması tavsiye edilmezken şimdi ilişkilerini ayakta tutmak isteyen çiftlere para mevzularını konuşmalarını tavsiye ediyor.

BBC Türkçe’nin haberine göre Türkiye’de özellikle gençler arasında ekonomik krizin yarattığı stres ve endişe artıyor. Flört aşamasında kahve içmeye, yemek yemeye ya da sinemaya gitmenin maliyeti artarken, klinik psikolog Ece Oral Albayrak, ekonomik krizin bu kadar derinden hissedildiği dönemlerde flört ettiğimiz kişinin gözünü boyamak için altından kalkamayacağımız masraflara girmemek gerektiğini söylüyor.

Sadece Türkiye’de değil, artan enflasyon yüzünden dünyanın geri kalanında da ilk buluşmalar can sıkıcı hale gelebiliyor.

Araştırmalara göre her ne kadar geçim sıkıntısının zorluklarına karşı beraber göğüs germek için romantik bir partner arayışı artsa da, bütçesini zorlamamak için flört hayatını rafa kaldıran çok sayıda kişi var.

Flört uygulamaları tahmininizden daha tehlikeli

MASRAFTAN KAÇINMAK İÇİN FLÖRT ETMİYORLAR

Bünyesinde dünyanın dört bir yanından 30 çöpçatanlık sitesi bulunduran Dating.com verilerine göre sitelere üye olan katılımcıların yüzde 47’si, masrafa girmemek için artık flört etmediklerini söyledi.

Türkiye’de de faaliyet gösteren OKCupid çöpçatanlık uygulamasında 70 bin kullanıcının yüzde 34’ü enflasyonun aşk hayatlarını etkilediğini belirtti.

ABD’de yapılan bir başka araştırmada ise milenyum kuşağının yüzde 22’sinin, Z kuşağının yüzde 19’unun flört hayatlarına devam edebilmek için borca girdiği ortaya çıktı.

Ancak flört ederken parayla ilgili konuşmak artık eskisi kadar tabu olarak görülmüyor.