Kripto parada büyük çöküş

Yayın tarihi: 14 Haziran 2022 Salı 10:34 am - Güncelleme: 14 Haziran 2022 Salı 11:39 am

Bitcoin ve kripto para piyasasında deprem yaşandı. Lider kripto para birimi Bitcoin yüzde 10’u aşan düşüşle 21 bin doların da altını test etti.

Bitcoin başta olmak üzere kripto varlık piyasasında gerileme hız kesmeden devam ediyor. Bitcoin yüzde 10’u aşan düşüşle 21 bin doların da altını test etti.

Bitcoin ve kripto paralarda düşüş devam ediyor. ABD’de enflasyonun 41 yılın zirvesine çıkmasının ardından menkul kıymet ve değerli metal piyasalarında görülen aşağı hareket kripto para piyasasını derinden sarsarken, Bitcoin (BTC) 21 bin doların altını test etti. Bitcoin değeri, yaşanan satış dalgası ile yüzde 10’dan fazla düşerken, bu durum en büyük altcoin Ethereum (ETH) ve Avax gibi para birimlerine de yansıdı. Ethereum 1090 dolar seviyesini gördü.

Binance’de işlemler askıya alındı

PİYASADA GÜVEN SARSILDI

Oanda Americas Kıdemli Piyasa Analisti Edward Moya kripto varlık piyasasının toplam büyüklüğünün 1 trilyon doların altına inmesiyle piyasadaki güvenin kötüleştiğine dikkat çekti. Moya, Bitcoin’in 20 binin altına inmesi durumunda bu güvenin daha da sarsılacağını belirtti.

“2024’E KADAR MÜMKÜN DEĞİL”

Ünlü kripto para trader’ı Peter Brandt ise yakın zamanda bir Twitter paylaşımı yaptı. Tweet, Brandt’in BTC fiyatı hakkındaki tahminlerini içeriyordu. Buna göre ünlü trader, Bitcoin’in 2024 yılının başına kadar yeni bir tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşmayacağını öne sürdü. Tanınmış bir grafikçinin aktardığına göre, Bitcoin’in o zamana kadar “büyük bir yükseliş trendine” girmesi mümkün.

Geçen haftalarda stabil coinlerde çöküş dolayısıyla sarsılan kripto piyasası son günlerde kripto kredi platformu Celcius’un işlemleri askıya almasıyla güven erozyonuna uğradı. Pazartesi günü dünyanın en büyük Borsalarından biri olan Binance tarafında da geçici de olsa Bitcoin çekimlerinin askıya alınması dikkat çekti.

Bitcoin’de büyük düşüş!