Kripto para yatırımcıları altına yöneldi

Yayın tarihi: 21 Mayıs 2021 Cuma 8:30 am - Güncelleme: 20 Mayıs 2021 Perşembe 5:58 pm

Son zamanlarda yüzü bir türlü gülmeyen kripto para yatırımcıları piyasaya küsmeye mi başlıyor? Konuyla ilgili yapılan bir araştırma hem düşüşün nedenini hem de yatırımcıların genel durumunu gösteriyor. İşte konuyla alakalı merak edilenler.

Her geçen gün sayıları daha fazla artan dijital varlık yatırımcıları büyük zararlar görmeye devam ediyor. Hiç beklenmeyen düşüşlere sahne olan Bitcoin aynı zamanda altcoinlerde de büyük düşüşlere neden oluyor. Böyle bir güvensizlik ortamının olması yatırımcıları telaşlandırıyor. JPMorgan tarafından yapılan bir araştırma bunu çok daha net bir şekilde ortaya koyuyor.

Yaşanan bu güvensizlik ortamı yatırımcıları biraz korkutmuş gibi görünüyor. Hatırlayacağınız üzere neredeyse 2 haftadır Elon Musk sürekli Twitter paylaşımları yapıyor. Bu paylaşımlar sonucunda piyasada derin düşüş başladı. Hemen ardından Çin tarafından getirilen yasaklama kararı işi daha kötü bir noktaya taşıdı.

kripto para

Büyük borsa platformları tarafından yapılan açıklamalara bakıldığında kripto para yatırımı yapan kişilerin güvenli liman olarak altını gördüğü ifade ediliyor. Kısacası kripto paralardan çıkan kişiler altın gibi emtialara yöneliyor.

 

Kripto para piyasaları özellikle geçen gün çok sert bir düşüş ile çalkalandı. Mesela Bitcoin 35 bin dolar seviyelerine kadar geriledi. Bu durum aynı zamanda yatırım fırsatı olarak görüldü. Fakat neredeyse her saat yeni bir sert düşüş yaşandı. Bitcoin son olarak 30 bin dolar seviyelerine kadar iğne attı.

Bitcoin fiyatı toparlanmak için fırsat kolluyor

Dijital varlık dünyasının demirbaşları içerisinde yer alan Ethereum ise sadece bir gün içerisinde yüzde 30 seviyesinde değer kaybetti. Eğer kripto varlık yatırımcıları altın gibi emtialara yönelmeye devam ederse işler çok daha fazla karışacak. Peki siz kripto paraların geleceği ile ilgili ne düşünüyorsunuz?