Kredi kartı kullanan herkesi ilgilendiriyor! Prof. Dr. Karatepe seçim sonrasına dikkat çekti

Yayın tarihi: 14 Mart 2024 Perşembe 3:14 pm - Güncelleme: 17 Nisan 2024 Çarşamba 5:46 pm

Haber: TELE1

Prof. Dr. Karatepe, “Aralık ayından bugüne kadar politika faiz oranındaki değişimi kredi kartlarına henüz yansıtmadı iktidar. Seçimlerden sonra yansıtacak” dedi. Peki, yansırsa nasıl bir tablo çıkacak karşımıza? Karatepe anlattı. İşte detaylar…

CHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Yalçın Karatepe, TELE1‘de ekranlara gelen Gerçek Haber Gerçek Ekonomi programına konuk oldu.

Bilge Yurtdagülen’in sunduğu programda konuşan Karatepe, şunları söyledi:

“Vatandaş da zaten harcayacak para olmadığı için kredi kartlarında borç limitleri artmış. Türkiye’de bir talep çekişli enflasyondan söz etmek mümkün değil. Çünkü, vatandaşın harcayacak parası yok. Ama iktidar buna o kadar iman etmiş ki, ‘insanlar çok para harcadığı için enflasyon yüksek seyrediyor’u o kadar kabullenmiş ki, önümüzdeki dönemde vatandaşın para harcama kabiliyetini iyice sınırlandıracak işler yapacak. Başta faiz artışları olmak üzere.

Aralık ayından bugüne kadar politika faiz oranındaki değişimi kredi kartlarına henüz yansıtmadı iktidar. Seçimlerden sonra yansıtacak. Yansırsa nasıl bir tablo çıkacak karşımıza? Vatandaş gelirinin daha fazlasını faiz olarak bankalara ödeyecek. Başka bir tablonun çıkması söz konusu değil. Şu anda kredi kartının faiz oranı yüzde 95’in üzerine çıkmış. Yüzde 95 kredi kartı faiziyle vatandaşın borçlandığı bir dönemin içerisinden geçiyoruz.”

Merkez Bankası’ndan krediler için yeni karar!

Kaynak: HABER MERKEZİ