“Kovid-19 salgını bitti” diyen Biden’a Avrupa’dan tepki

Yayın tarihi: 20 Eylül 2022 Salı 6:43 pm - Güncelleme: 20 Eylül 2022 Salı 6:43 pm

ABD Başkanı Joe Biden’ın “Kovid-19 salgını bitti” sözlerine Avrupa’dan yanıt geldi. Avrupa İlaç Kurumu, aşılamanın devam etmesi gerektiğine vurgu yaparak salgının devam ettiğini hatırlattı.

Avrupa Birliği’nin (AB) ilaç düzenleyicisi Avrupa İlaç Kurumu (EMA) Baş Tıbbi Sorumlusu Steffen Thirstrup, Kovid-19 salgınıyla ilgili düzenlenen basın toplantısında, ABD Başkanı Joe Biden’ın “Kovid-19 salgını bitti” sözlerine ilişkin açıklama yaptı.

“AŞILARIN DAĞITIMINA DEVAM EDİLMELİ”

Thirstrup, “Biden’ın neden bu sonuca vardığına cevap veremem. Bizim için açık olan şu. Avrupa’da salgın devam ediyor. Avrupa’da bu hastalığın daha fazla yayılmasını önlemek için AB üyesi ülkelerin Kovid-19 aşılarının dağıtımına devam etmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

EMA’nın aşı stratejisinden sorumlu yetkilisi Marco Cavaleri ise halkı yaklaşan sonbahar ve kış aylarından önce aşı olmaya davet etti. Cavaleri, aşı olmayanların ilk aşılarını, olanların da takviye aşıları olmasının önem taşıdığını söyledi.

BIDEN “BİTTİ” DEMİŞTİ

Biden, röportaj sırasında kimsenin artık maske takmadığını, durumun değiştiğini belirterek “Bu konuda hala çok çalışıyoruz ancak salgın artık bitmiştir.” demişti.

Kovid-19 ile geçen 2 yılda neler yaşandı?