Koronavirüs salgınında son durum… İtalya’da bir günde yaşanan en yüksek ölüm vakası gerçekleşti!

Yayın tarihi: 13 Mart 2020 Cuma 7:30 pm - Güncelleme: 13 Mart 2020 Cuma 11:12 pm

Çin’in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) dünya genelinde hayatını kaybedenlerin sayısı 5 bini geçti. Virüsün bulaştığı kişi sayısı 135 bine yaklaştı. İtalya’da yeni tip Koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle bir günde 250 kişi daha hayatını kaybederken, ölü sayısı 1266’ya yükseldi. Ölü sayısının 514’e yükseldiği İran’da sokakların 24 saat içinde boşaltılması için harekete geçildi. ABD’de ölü sayısı 39’a yükselirken. İspanya’da ise ölü sayısı 120’ye yükseldi. İşte salgına ilişkin son gelişmeler…

Son verilere göre dünya genelindeki 111 ülkede 132 bin 300 kişi salgına yakalanmış durumda, şimdiye kadar 5 binden fazla kişinin de virüs sebebiyle hayatını kaybettiği belirtiliyor.

Bakan Koca’dan açıklama: Vaka sayısı 5’e yükseldi!

Kovid-19 görülen ülkelerdeki yeni vakalara ilişkin güncel verilerin derlendiği “Worldometer” internet sitesi, dünya genelinde yeni tip koronavirüs vaka sayısını 140 bin 44 olarak güncelledi. Siteye göre Kovid-19 nedeniyle toplam 5 bin 123 kişi öldü, 70 bin 733 kişi ise iyileşti.

İTALYA’DA 250 KİŞİ DAHA HAYATINI KAYBETTİ

İtalya’da yeni tip Koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle bir günde 250 kişi daha hayatını kaybederken, ölü sayısı 1266’ya yükseldi.

AFP’nin haberine göre, son 24 saatte 250 kişinin hayatını kaybetmesiyle bir günde yaşanan en çok ölüm vakası gerçekleşti.

İSPANYA: ÖLÜ SAYISI 120’YE YÜKSELDİ, OHAL İLAN EDİLDİ

İspanya’da yeni tip koronavirüsten (kovid-19) ölenlerin sayısı 121’ye, vaka sayısı 4 bin 405’e yükseldi. İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınından dolayı ülke genelinde 15 gün “olağanüstü hal” ilan etti.

Ülkenin güneydoğusundaki Murcia özerk yönetimi karantinaya alındı.

İspanya’da Kral Felipe ve Kraliçe Letizia’nın önlem amacıyla koronavirüs testi olacakları açıklandı. İkili geçtiğimiz günlerde terör kurbanları için düzenlenen anma törenine katılmış, Fransa Cumhurbaşkanı Macron ve eşi Brigitte Macron ile bir araya gelmişti.

FRANSA’DA KORONAVİRÜSTEN ÖLENLERİN SAYISI 48’E YÜKSELDİ

Fransa Sağlık Bakanı Olivier Veran, düzenlediği basın toplantısında, Kovid-19 nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısının 15 kişi daha artarak 48’e yükseldiğini belirtti.

Vaka sayısının 500’den fazla artarak 2 bin 281’e çıktığını ifade eden Veran, hastalardan 105’inin yoğun bakımda bulunduğu bilgisini paylaştı.

Veran, şimdiye kadar virüsün ülkenin tamamına yayılmadığına ve alarm seviyesinin hala 2’inci seviyesinde olduğuna dikkati çekti.

Montpellier kentinin doğusundaki 16 kasabada virüsle mücadele kapsamında kreş ve okulların kapatılacağını aktaran Veran, bu kasabalarda aynı zamanda 50’den fazla kişinin bir arada toplanmasının yasaklandığını belirtti.

Yetkililer, ülkenin adalarından Korsika’da Kovid-19 nedeniyle okulların 29 Mart’a kadar kapatıldığını bildirdi.

Söz konusu rakamlarla “bir günde kaydedilen en yüksek ölüm ve vaka” olarak kayıtlara geçti.

Öte yandan, İngiltere Sağlık Bakanlığı, 2 kişinin daha virüs nedeniyle öldüğünü ve böylece hayatını kaybedenlerin sayısının 8’e yükseldiğini, toplam vaka sayısının ise 458’e çıktığını ifade etti.

ÇİN’DEN UMUTLANDIRAN AÇIKLAMA

Çin Halk Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu Sözcüsü Yang Yun, virüse karşı geliştirilen aşının şu an hayvanlar üzerinde test edildiğini belirterek “Nisan ayında klinik testlere geçilebilir insanlar üzerinde. En umutlu takvim şu an için Nisan” dedi.

Sağlık Bakanlığı, koronavirüs testinin yapıldığı 25 hastanenin listesini yayınladı

ÇİN: HAYATINI KAYBEDENLERİN SAYISI 3 BİN 179’A YÜKSELDİ

Virüsün ilk ortaya çıktığı Çin’de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında hayatını kaybedenlerin sayısı 3 bin 179’a yükseldi.

Ulusal Sağlık Komisyonundan yapılan yazılı açıklamaya göre, can kaybı 3 bin 179’a, vaka sayısı ise 4 bin 20’sinin durumu ağır olmak üzere 80 bin 813’e yükseldi.

GANA’DA İKİ YENİ VAKA: TÜRKİYE’DEN GELEN BİR KİŞİDE RASTLANDI

Batı Afrika ülkesi Gana’da, ilk yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakası tespit edildi.

Gana Sağlık Bakanı Kwaku Agyeman-Manu, basına yaptığı açıklamada, Türkiye ve Norveç’ten başkent Akra’ya gelen 2 kişide virüse rastlandığını belirtti.

Gana’daki koronavirüslü hasta Türkiye’den gitti

KENYA’DA İLK VAKA

Doğu Afrika ülkesi Kenya’da ilk yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakası tespit edildi.

KKTC’DE VAKA SAYISI 5’E YÜKSELDİ

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Sağlık Bakanlığı, ülkede 3 kişide daha yeni tip koronavirüs (Covid-19) tespit edildiğini ve toplam vaka sayısının 5’e yükseldiğini bildirdi.

İRAN: ÖLÜ SAYISI 514’E YÜKSELDİ, SOKAKLAR 24 SAAT İÇERİSİNDE BOŞALTILACAK

İran’da yeni tip koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 85 kişi artarak 514’e yükseldi. İran İslami İrşad ve Kültür Bakanı Abbas Salihi, ülkede yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle “milli bir felakete” yol açmamak için halka Nevruz Bayramı’nı evlerinde geçirmeleri çağrısında bulundu.

İran ordusu koronavirüsten dolayı tüm sokakları 24 saat içerisinde boşaltmak üzere harekete geçti

Ülke genelindeki ilk ve orta dereceli okullar ile üniversitelerde eğitime ara verilirken, sportif ve sanatsal faaliyetler de 20 Mart’a kadar iptal edilmişti.

İNGİLTERE: VAKA SAYISI 590, ÖLÜ SAYISI 10

İngiltere Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, ülkede salgın nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 10’a, tespit edilen vaka sayısının bir günde 134 kişi artarak 590’a yükseldiği duyuruldu.

AZERBAYCAN’DA İLK ÖLÜM

Azerbaycan’da koronavirüs teşhisi konulan bir kadın hayatını kaybetti. Azerbaycan medyası, İran’da koronavirüs teşhisi konulan ve karantina altına alınarak tedavisine başlanan; daha sonra Azerbaycan’a dönen 51 yaşındaki kadının hayatını kaybettiğini duyurdu. Öte yandan Azerbaycan, iki hafta süreyle İran sınırını kapatma kararı aldı.

İSVEÇ: VAKALARI ARTIK SAYMAYACAĞIZ

İsveç Halk Sağlığı Kurumu Başkanı Anders Tegnell İsveç’te kaç koronavirüs hastasının olduğunu artık saymayacaklarını duyurdu.

FİNLANDİYA: VAKA SAYISI 109

Finlandiya Ulusal Halk Sağlık Enstitüsü, ülke genelinde koronavirüs vaka sayısının 109’a yükseldiğini açıkladı.

ABD: ÖLÜ SAYISI YÜKSELİYOR, ETKİNLİKLER İPTAL EDİLDİ

ABD Başkanı Donald Trump’ın, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile ilgili düzenlediği basın toplantısında, ulusal acil durum ilan etti.

ABD’de teyid edilen yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakasının 1700’e yaklaştığı, ölü sayısının ise 41 olduğu belirtildi.

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) tarafından derlenen son verilere göre, ülkede teyit edilen yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vaka sayısı 1678 oldu.

Rakamlar her geçen gün yükselirken, salgından ölenlerin sayısı ise 41’i buldu.

AVUSTRALYA İÇİŞLERİ BAKANI’NDA KORONAVİRÜS

Avustralya İçişleri Bakanı Peter Dutton, kendisinde yapılan koronavirüs (Covid-19) testinin pozitif çıktığını duyurdu.

BELÇİKA

Belçika Başbakanı Sophie Wilmes, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle ülke genelinde okulların cuma gecesi itibarıyla 3 Nisan’a kadar tatil edileceğini duyurdu.

VENEZUELA

Avrupa ülkelerinin yanı sıra 8 kişinin Kovid-19’a yakalandığı Kolombiya’dan Venezuela’ya yönelik uçuşların 15 Mart’tan 15 Nisan’a kadar durdurulduğunu açıklayan Maduro, İran, Güney Kore ve Japonya’dan ülkelerine geri dönen Venezuelalılara ise kısıtlama uygulanacağını belirtti.

Bulgaristan’da koronavirüs nedeniyle ülkede olağanüstü hal ilan edildi.

Batı Afrika ülkesi Gana’da, ilk yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakası tespit edildi.

Gana Sağlık Bakanı Kwaku Agyeman-Manu, basına yaptığı açıklamada, Türkiye ve Norveç’ten başkent Akra’ya gelen 2 kişide virüse rastlandığını belirtti.

JAPONYA

Japon Sağlık yetkililerinden alınan verilere göre; ülke genelinde şimdiye dek tespit edilmiş toplam vaka sayısı bin 355’e yükseldi. Hayatını kaybedenlerin sayısı ise 24’e çıktı.

UEFA’dan yapılan açıklamada tüm Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi maçları ertelendi

UEFA, önümüzdeki hafta oynanacak Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi maçlarının ertelendiğini açıkladı.