İsveç: Vaka sayısını açıklamayacağız, artık bir önemi yok

Yayın tarihi: 13 Mart 2020 Cuma 12:15 pm - Güncelleme: 13 Mart 2020 Cuma 1:04 pm

İsveç Halk Sağlığı Kurumu Başkanı Anders Tegnell İsveç’te kaç koronavirüs hastasının olduğunu artık saymayacaklarını duyurdu.

Çin’in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) dünya genelinde bulaştığı kişi sayısı 135 bine yaklaştı. Bugüne kadar toplamda 4 bin 728 kişi koronavirüs nedeniyle hayatını kaybederken 69 bin 607 kişi ise tedavi edildi. Tedavi edilenlerin bir kısmında yeniden koronavirüs tespit edildi. Worldometers’ın verilerine göre koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı dünya genelinde 4 bin 990’a yükseldi.

İSVEÇ ARTIK HASTALARI SAYMAYACAK

İsveç Halk Sağlığı Kurumu Başkanı Anders Tegnell, artık koronavirüs vakalarının sayılmasının anlamı olmadığını ve ülke genelinde virüsün yayılmasını önlemek için çalışmalar yapılması ve tedbirler alınması gerektiğini açıkladı.

KENYA’DA İLK KORONAVİRÜS

Afrika ülkesi Kenya’da ilk kez koronavirüse yakalanan bir hasta kayıtlara geçti. Kenya Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, hastanın geçtiğimiz hafta ABD’den başkent Nairobi’ye geldiği, bu yolculuğun İngiltere aktarmalı gerçekleştiği belirtildi. Hastanın durumunun stabil olduğu ifade edilirken, temas kurduğu kişilerin gözetim altına alındığı duyuruldu.