Koronavirüse yakalanan sağlık emekçisinden savunma istenildi!

Yayın tarihi: 25 Kasım 2020 Çarşamba 10:59 pm - Güncelleme: 25 Kasım 2020 Çarşamba 10:59 pm

Bir sağlık emekçisi görev yaptığı üniversite hastanesinde koronavirüse yakalanan sağlıkçılardan savunma istendiğini açıkladı.

Ülke genelinde yeni tip koronavirüs vaka sayılarında artış yaşanmaya devam ederken sağlık emekçilerinin omuzlarındaki yüklerde artıyor. Son dönemde sık sık gündeme gelen sağlık emekçilerine yönelik fiziksel şiddetin yanı sıra, hastane yönetimlerden de skandal uygulamalar geliyor.

Son olarak soL TV’de yayınlanan İşçiden programına katılan ve bir üniversite hastanesinde görev yapan sağlık emekçi, hastane yönetiminin koronavirüse yakalanan emekçilerden savunma istediğini söyledi.

“HASTANEDEN KAPMA İHTİMALİNİZ YOK”

Sağlık emekçisi, yaşanılanları şöyle anlattı:

”Pozitif çıkan arkadaşlarımız savunma vermek zorunda kaldı. Hastanede kaptığımız hastalık iş kazası olarak görülmüyor, bu başlı başına komedi. Bir de Covid olan arkadaşlarımızdan, “O Covid’i nereden kaptınız, hastaneden kapma ihtimaliniz yok” diyerek savunma istediler. Bununla ilgili bize belgeler gönderdiler. “Siz 16 saat nöbet tutuyorsunuz, dışarı çıkıyorsunuz, dışardan kaptınız ya da evden getirdiniz” diyerek savunmalarımızı değerlendirdiler. “Üç dört kişi dışarıda görüldüyseniz bulaş riskini çoğalttınız, sigara mı içiyorsunuz, buna zaten açıksınız” dediler.”