Koronavirüse yakalanan pizzacının yalanı sokağa çıkma yasağına neden oldu

Yayın tarihi: 20 Kasım 2020 Cuma 6:34 pm - Güncelleme: 20 Kasım 2020 Cuma 6:36 pm

Güney Avustralya’da koronavirüse yakalananan bir pizzacının çalıştığını sakladığını ortaya çıktı. Söz konusu yalan eyalette sokağa çıkma kısıtlaması ilan edilmesine neden oldu.

Nisan ayından beri ilk yerel vakaların görüldüğü Avustralya’nın Güney Avustralyya eyalatinde çarşamba günü sokağa çıkma yasağı başladı. 36 yerel vakanın görülmesinin ardından alınan altı günlük kısıtlama kararının yarın sonlandırılabileceği belirtildi. Kararın planlanandan üç gün önce kaldırılmasının nedeni ise bugün itibarıyla sadece üç yeni vakaya rastlanılması oldu.

Diken’de yer alan habere göre eyalet polisi, koronavirüse yakalanan bir adamın bir pizzacıda yarı zamanlı olarak çalıştığını sakladığı için bu kararın alındığını açıkladı. Adamın adı açıklanmadı ancak çalıştığı yerin başkent Adelaide’deki Woodville Pizza olduğu bilgisi paylaşıldı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Bu kişi pizzacıya bir kez müşteri olarak gittiğini söyledi. Yalan söylemeseydi yasak engellenebilirdi. Orada belirli saatlerde çalıştığını saklayınca temaslılarına zamanında ulaşılamadı. O nedenle toplumda virüsü taşıyan insanlar var ve önlem almak zorunda kalındı.”

Yasada bu konuda yalan söylemenin cezası bulunmadığı için adam hakkında işlem yapılmayacağı belirtildi.