Koronavirüs vakalarının arttığı Belçika’da ordu göreve çağrıldı

Yayın tarihi: 24 Ekim 2020 Cumartesi 6:21 pm - Güncelleme: 24 Ekim 2020 Cumartesi 6:21 pm

Yenitip koronavirüs vakalarının artışa geçtiği Belçika’da, silahlı kuvvetler bünyesindeki ihtiyaç fazlası tüm personel ve kaynaklar pandemiyle mücadelede kullanılacak.

Yeni tip koronavirüs pandemesinde ikinci dalgayı ağır bir şekilde geçiren Belçika’nın Valon bölgesinde durumun kontrolden çıkmak üzere olduğu belirtildi. Belçika Savunma Bakanı Ludivine Dedonder de, silahlı kuvvetler bünyesindeki ihtiyaç fazlası tüm personel ve kaynakların, yeni tip koronavirüs pandemisine karşı verilen mücadelede kullanılacağını açıkladı.

BBC Türkçe’den Yusuf Özkan’ın haberine göre, ordu, Liege kentinde bir acil durum hastanesi kurulması ve tıbbi ekipman, sağlık personeli ve hastaların helikopterlerle taşınmasını kapsayan bir yardım planı hazırladı. Askeri ambulanslar ve sağlık personeli de salgınla mücadelede sivillere yardımcı olacak.

Ordu, salgınla mücadele sırasında cezaevlerindeki tecrit kapasitesi aşılırsa, enfekte olmuş mahkumları da kabul edecek. Bütün bu hizmetler için bin 500 asker görevlendirilecek. Bölgedeki hastanelerdeki sağlık personelinin yüzde 20’sinin, salgının birinci dalgasında enfekte olduğu ve bu nedenle hala tedavi gördüklerini belirten Belçikalı sağlık otoriteleri, bu nedenle ciddi bir personel sıkıntısı yaşandığını söylüyor.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI GETİRİLDİ

Bölgede akşam saat 22:00 ile sabah 06:00 saatleri arasında sokağa çıkma yasağı getirildi. Ülkenin diğer kısımlarında yasak 00:00 ile 05:00 arası yürürlükte. Valon hükümeti, üniversitelerde uzaktan eğitime geçti. 12 yaş ve üstündeki tüm spor karşılaşmalarını yasakladı.

Belçikalı yetkililere göre, özellikle Liege kenti ve çevresindeki bütün hastaneler tamamen doldu ve artık sağlık personeli, durumunun ciddiyetine göre hasta tercihi yapma noktasında.