Koronavirüs aşısı zorunlu uygulamaya dönüşüyor

Yayın tarihi: 26 Kasım 2021 Cuma 9:00 am - Güncelleme: 25 Kasım 2021 Perşembe 8:29 pm

Koronavirüs aşısı zorunlu getirilmeli diyenlerin sayısı her geçen gün artış göstermeye devam ediyor. Özellikle Avrupa’da rakamlar çok ciddi boyutlara kadar ulaştı. Alman Hükümet Sözcüsü Steffen Siebert konuyla ilgili acil durum çağrısı yaptı.

Dünya Sağlık Örgütü tarafından bu sorunun çözümü için ilginç bir çözüm önerildi. Onlara göre ölenlerin önemli bir bölümü aşı olmayanlardan oluşuyor. Bu nedenle Koronavirüs aşısı büyük bir önem taşıyor. DSÖ tüm ülkelerin aşıyı zorunlu tutması gerektiğini düşünüyor.

Koronavirüs aşısı

Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Bölgesi İcra Direktörü Robb Butler tarafından yapılan açıklamalara göre vaka sayıları büyük bir hızla artıyor ve bu konuda önlem alınması gerekiyor. Zorunlu COVID-19 aşısı bu nedenle gündeme getirildi.

 

Avrupa’da bazı hastanelerde kapasite tamamen doldu. Hastalık nedeniyle yaşanan doluluk aynı zamanda ölüm oranlarında da güçlü bir artışa neden olabiliyor. Tüm bunlara ek olarak ilginç bazı araştırma sonuçları geldi. Avrupa’da maskeye özen gösterenlerin oranı yüzde 48 seviyelerinde. Bu aynı zamanda hastalığın neden bu kadar hızlı yayıldığını da gösteriyor. Koronavirüs aşısı zorunlu olma aşamasına yavaş yavaş geçilebilir.

Koronavirüsten sonraki pandemi açıklandı: Bu canlılardan bulaşabilir

2022 yılının başlarında 500 bin kişinin daha hayatını kaybetmesi bekleniyor. Eğer bu şekilde devam ederse DSÖ tarafından önerilen aşı zorunluluğu gelebilir. Virüsün yayılmasının durdurulması için aşı şart gibi görünüyor.