Korhan Berzeg’i arama çalışmaları durduruldu! “Gizemli bir durum var”

Yayın tarihi: 27 Ekim 2023 Cuma 11:21 am - Güncelleme: 27 Ekim 2023 Cuma 11:22 am

Balıkesir’in Gönen ilçesinde 130 gün önce kaybolan ekonomist Korhan Berzeg‘i arama çalışmaları sonlandı. Ancak yetkililer “gizemli bir durum var” açıklamasında bulundu.

Balıkesir’in Gönen ilçesine bağlı Armutlu beldesindeki yazlığından, 17 Haziran’da köpeğiyle birlikte yürüyüş için çıkan Korhan Berzeg 13o gündür  kayıp olarak aranıyorken yetkililer arama çalışmalarının sonlandırıldığını açıkladı.  250 kilometrekarelik alan, havadan ve karadan 5 kez sil baştan arandı ancak Berzeg’e ait bir ize rastlanmadı. 20 kişinin ifadesi alındı ancak bunlardan da bir sonuç çıkmadı.

KÖPEĞİ 2,5 AY SONRA DÖNDÜ

Berzeg’in köpeği ‘Tina’, kaybolduktan 74 gün sonra, 29 Ağustos sabahı, Armutlu Mahallesi’ndeki eve geldi. ‘Tina’nın bakımlı olduğu, üzerinde arazide kaldığına dair kir, toprak ve çamur gibi izlerin bulunmadığı, patilerinin de temiz olduğu görüldü.

90 gündür kayıp olan Korhan Berzeg için ‘metafizik arama’ yapıldı

TİNA’YA GPS TAKIP ARAMA YAPILDI

İlk olarak köpeğin yakın bölgede alıkonulurken bırakıldığı ya da kaçtığı değerlendirildi. ‘Tina’nın dışkı ve kan örnekleri incelendi; köpeğin doğada kalmadığı bulgularına ulaşıldı. Alıkonulduğu yere gitmesi için GPS takılıp, aç bırakılan ‘Tina’ her defasında, eve geri döndü. Ekipler, daha önce 5 kez aranan 250 kilometrekarelik bölgeyi genişletti. 325 kilometrekareye çıkartılan alanı 9 kez arayan ekipler yine sonuca ulaşamadı.

74 gündür kayıp olan Korhan Berzeg’in köpeği eve döndü

ARAMA ÇALIŞMALARI SONLANDIRILDI

Arama çalışmaları Korhan Berzeg kaybolduktan 130 gün sonra sonlandırıldı. Bir yetkili, “Maalesef çok uğraşmamıza rağmen hiçbir sonuç alamadık. Burada, gizemli bir durum var. Bunu aydınlatmaya çalışıyoruz. Ekipler artık sadece yapılan istihbaratları değerlendirecek. Çalışmalarımızı bu şekilde sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

Korhan Berzeg’i arama çalışmaları bundan sonra gelen ihbarlar doğrultusunda sürdürülecek.