Köpeğiyle gezerken kaybolan Berzeg’in eşi: Onu her yerde arayın

Yayın tarihi: 28 Haziran 2023 Çarşamba 9:09 am - Güncelleme: 28 Haziran 2023 Çarşamba 9:18 am

Tatil için geldiği Balıkesir’in Gönen ilçesinde kaybolan Korhan Berzeg’in eşi Angela Berzeg, “Daha geniş yerlere bakmak lazım. Türkiye’de nereye gidebilirse, oralara gidilmeli. Eşim her yerde olabilir, onu çok merak ediyoruz” dedi.

ABD’de Dünya Bankası’nda uzun süre ekonomi uzmanı olarak görev yaptıktan sonra emekli olup İstanbul Büyükada’da yaşamaya başlayan Korhan Berzeg, mayıs ayında, tatil için eşi İngiliz uyruklu Angela Berzeg ile memleketi Gönen’in kırsal Armutlu Mahallesi’ndeki evine geldi. 17 Haziran günü Angela Berzeg kahvaltı hazırlarken köpeğiyle yürüyüş yapmak için evden ayrılan Korhan Berzeg, geri dönmedi. Cep telefonunu evde bırakan eşi geri dönmeyince Angela Berzeg, jandarmaya kayıp başvurusunda bulundu. İhbar üzerine bölgeye, AFAD, AKUT ekipleriyle Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı komando timleri sevk edildi. Çalışmalara Gönen Doğal Afetler Arama Kurtarma Derneği (GÖNDAK), STK’lar ve köylüler ile çevre illerden gelen sivil arama kurtarma ekipleri ve Bursa’daki dağcı grupları da katıldı. Ankara tarafından özel olarak görevlendirilen, Bursa İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı Jandarma Arama Kurtarma (JAK) timi de arama çalışmalarına katıldı. Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı Jandarma Suç Araştırma (JASAT) ekipleri de istihbari destek vererek çalışmalara kattı sağladı.

EŞİ KONUŞTU

Havadan dron ile destek verilen arama çalışmaları 11’inci günde de sürerken, ekipler, Korhan Berzeg ile köpeği Tina’nın izine ulaşamadı. Gelişmeleri yakından takip eden eşi Angela Berzeg, çalışmaların daha geniş alanda ve daha fazla kişiyle yapılmasını istedi. Eşine kısa süre önce Alzheimer teşhisi konulduğunu ancak, hastalığın henüz çok başında olduğu için oldukça dinç ve sağlıklı olduğunu ifade eden Berzeg, “Şu ana kadarki arama çalışmaları çok iyi bir şekilde yapıldı. Ancak, daha geniş yerlere bakmak lazım. Türkiye’de nereye gidebilirse, oralara gidilmeli. Eşim her yerde olabilir, onu çok merak ediyoruz” dedi.

10 gündür kayıp olan Mehmet Şimşek’in hocası Korhan Berzeg için Ankara’dan ekip gönderildi