Konya’daki katliamın zanlısı Mehmet Altun’un ifadesi ortaya çıktı

Yayın tarihi: 5 Ağustos 2021 Perşembe 12:18 pm - Güncelleme: 5 Ağustos 2021 Perşembe 6:16 pm

Konya’da Dedeoğulları ailesinden 7 kişiyi katleden ve dün saklandığı mezarlıkta yakalanan Mehmet Altun, ailenin evine ‘uzlaşmak için’ gittiğini öne sürdü.

Konya’nın Meram ilçesinde 30 Temmuz günü aynı aileden Yaşar Dedeoğulları (65), Serap Dedeoğulları (36), Serpil Dedeoğulları (32), Sibel Dedeoğulları (30), İpek Dedeoğulları (57), Metin Dedeoğulları (45) ve Barış Dedeoğulları’nı (35) katleden Mehmet Altun’un 6 gün sonra yakalandı.

Verilen bilgiye göre Mehmet Altun’un kiraladığı aracı, kaçtığı kent merkezinden 140 kilometre uzaklıktaki Toros Dağları’nın eteğinde bulunan Bozkır ilçesinde mahallenin yakınına bıraktığı belirtildi. Dağlık alanda Cinayet Büro Amirliği ve Özel Harekat ekipleri ile Jandarma Suç Araştırma Timi’nin (JASAT) katıldığı arama çalışmalarının 5’inci gününde Mehmet Altun’un Bozkır ilçesi Üçpınar Mahallesi kırsalındaki mezarlıkta saklanırken yakaladığı belirtildi. Altun’u gözaltına alan ekipler emniyete götürdü.

İLK İFADESİ: KAMERA KAYITLARININ SİLİNMESİ İÇİN EVİ ATEŞE VERDİM

Gözaltına alınan Mehmet Altun’un ilk ifadesinde, Dedeoğulları’nın evine “mayıs ayında çıkan kavga nedeniyle tutuklanıp serbest bırakılan ablası Ayşe Keleş, halen tutuklu olan eniştesi Lütfi Keleş ve diğerleri hakkındaki şikayetlerinden vazgeçip, uzlaşma sağlamak için gittiğini” öne sürdüğü belirtildi.

Kendisini ‘belediye yetkilisi’ olarak tanıtıp aile fertlerini bahçeye davet ettiğini, konuşma sırasında yüzündeki cerrahi maskeyi indirmesi üzerine ailenin kendisini tanıyıp tepki gösterdiğini belirten Altun, ”Uzlaşma sağlamak için eve gittim. Önce kendimi belediye yetkilisi olarak tanıttım. Maskeyi indirince beni tanıdılar. Beni tanıdıktan sonra üzerime yürüdüler. Ben de tabancamı çıkartıp, ablam ve eniştem hakkındaki şikayetlerinden vazgeçmelerini söyledim. Şikayetten vazgeçmeleri için kendi hazırladığım evrakı imzalamalarını istedim. Uzlaşmak için gitmiştik. Tepki gösterip üzerime yürümeleri nedeniyle ateş edip hepsini öldürdüm. Arkamda iz bırakmamak için yerde yattıkları sırada tekrar ateş edip, güvenlik kamera kayıtlarının silinmesi için de evi ateşe vermek istedim” dediği belirtildi.

Konya’daki katliamın katil zanlısı Mehmet Altun yakalandı

10 KİŞİ TUTUKLANDI

7 kişinin öldürülmesinin ardından Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma kapsamında hamile eşi Zehra Altun, annesi İsmihan Altun, babası İbrahim Altun ve ablası Ayşe Keleş’in de aralarında bulunduğu 10 kişi ‘kasten öldürme’ suçundan tutuklandı. 4 kişi de adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı. 11 yıllık eşi 3 çocuk annesi hamile Zehra Altun’un ise yaklaşık 10 gün sonra doğum yapması bekleniyor.

Konya katliamı zanlısı Mehmet Altun adliyeye sevk edildi

Avukat Karabulut: Katliam Whatsapp grubunda tasarlanmış

Konya’da katliam! 7 kişilik aileyi silahlı saldırıda öldürdüler