Konya’da katliam! 7 kişilik aileyi silahlı saldırıda öldürdüler

Yayın tarihi: 30 Temmuz 2021 Cuma 7:37 pm - Güncelleme: 31 Temmuz 2021 Cumartesi 12:15 am

Konya’da bir evde 7 kişilik aileyi silahlı saldırıda öldürdüler. Saldırıdan sonra ise evi ateşe verdiler. Polis çevrede geniş güvenlik önlemi alırken, olay sırasında bölgeden ayrıldığı üzerinde durulan bir aracın bulunması için tüm kentte çalışma başlatıldı.

Bugün Konya’da Meram ilçesi Hasanköy Mahallesi  Özşahin Sokak’ta kimliği belirsiz kişiler tarafından düzenlenen silahlı saldırıda Yaşar Dedeoğlu, Barış Dedeoğlu, Serpil Dedeoğlu, Serap Dedeoğlu, İpek Dedeoğlu, Metin Dedeoğlu ve Sibel Dedeoğlu hayatını kaybetti. Saldırıdan sonra ise ev ateşe verildi. Aile daha önce saldırıya uğramıştı.

Aynı aileden 7 kişinin katledildiği olay yerinde bulunun avukat Abdurrahman Karabulut TELE1’e konuştu.

Karabulut şunları söyledi:

“İki üç ay önce ırkçı saikiyle bu aileye bir saldırı gerçekleştirilmişti. O zaman saldırganlardan 7 kişi tutuklandı 5’i serbest bırakıldı bir ay içerisinde. Biz yeni tutuklamalar isterken maalesef yeni tahliyelerle karşılaştık. Cezasızlık politikası bu sonucu doğurdu. Biz defalarca yetkilileri uyardık, aile koruma altında bile değildi. Tam aksine karşı taraf korundu”

Karabulut, “Henüz faillerle ilgili bir bilgimiz yok” dedi.

Süleyman Soylu’dan Konya katliamı açıklaması

15 baro üst üste düzenlenen ırkçı saldırılara karşı, 21 Temmuz’da “Irkçı Saldırıları Kınıyoruz” başlıklı ortak açıklama ile nefret söylemi ve ayrımcı dile son verilerek ırkçı saldırılara karşı etkin soruşturma yürütülmesini talep etmiş ve kınamıştı. Yeni Şafak ise, baroları hedef göstererek “Kandil’in BARO’nları” manşetiyle çıkmıştı. Bunun üzerine ise İstanbul, İzmir ve Ankara Barolarının da bulunduğu 48 baro Yeni Şafak’a tepki göstermişti.

SoL’da paylaşılan bilgileye göre; bölgeye cenaze araçları geldi. Polisin kordon içine aldığı eve basın mensupları yaklaştırılmıyor.

AKP’DEN İLK AÇIKLAMA

Konya’daki katliam sonrasında AKP’den ilk açıklamayı Grup Başkanvekili Naci Bostancı yaptı. Bostancı, “Konya’daki vahşi katliamı nefretle kınamak için dahi dilde kelime bulamıyorum. Başımız sağolsun. Katiller mutlaka hesap verecek, adalet yakalarına yapışacaktır” dedi.

ÇIRAY: ‘KONYA’DA KÜRT AİLEYE IRKÇI SALDIRI’ HABERLERİ DOĞRU DEĞİL

İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray katliama ilişkin şu açıklamayı yaptı:

“‘Konya’da Kürt aileye ırkçı saldırı’ haberleri doğru değil. Uzun süredir devam eden iki aile arasındaki husumetin üzücü neticesi. Resmi açıklama da yapılır. Bizi birbirimize düşürmeyi kimse başaramaz.”

HDP’li Sancar’dan Konya’da katliamı açıklaması: Muhalefet partileri ve demokrasi güçleri tutum almıyor

CHP’DEN İLK TEPKİLER

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel konuya ilişkin şu açıklamayı yaptı:

2,5 ay önce saldırıya uğrayan Dedeoğlu ailesinden 7 kişi vahşice katledildi. Saldırının ırkçı saiklerle işlenmiş olma ihtimali, konuyu titizlikle ele almamızı gerektiriyor. Katliamı kınıyor, iktidar partisini kutuplaştırıcı dilinden vazgeçmeye davet ediyorum.”

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Murat Bakan ise şunları söyledi:

“Konya Meram’da 12 Mayıs’ta saldırıya uğrayan aile 24 yıldır o mahallede oturuyormuş. Saldıranlar tahliye edilmiş ve o aileyi katlettiler. 7 insan, 7 can ! Komşusunu katletmek hangi kitapta yazar? hangi öğreti sizi bu hale getirdi? Ailenin genç ferdi, ‘abla biz çok korkuyoruz’ demiş bunu duyunca daha da üzüldüm nerede komşuluk hukuku? Nerede büyük insanlık ? Nerede Anadolu Hümanizması ? Düpedüz faşizm bu hem de acımasızından lanet olsun bu ülkeyi bu hale getirenlere …”

FAİLLER ARANIYOR

Polis çevrede geniş güvenlik önlemi alırken, olay sırasında bölgeden ayrıldığı üzerinde durulan bir aracın bulunması için tüm kentte çalışma başlatıldı.

VALİ VE EMNİYET MÜDÜRÜ OLAY YERİNDE

Konya Valisi Vahdettin Özkan ile İl Emniyet Müdürü Engin Dinç de olay yerine gelerek incelemede bulundu.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Konya Valiliği, katliama ilişkin yaptığı açıklamada, “Olay ile ilgili soruşturma tüm imkanlar seferber edilerek çok yönlü olarak devam etmektedir” ifadelerini kullandı.

Konya Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklama şöyle:

“30.07.2021 günü saat 19:00 sularında Meram ilçemizde meydana gelen elim olayda, maalesef aynı aileden 7 kişi silahla öldürülmüştür. Vefat eden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet yakınlarına sabır diliyorum.

Olay ile ilgili soruşturma tüm imkanlar seferber edilerek çok yönlü olarak devam etmektedir. En yakın zamanda olayın failleri yakalanarak adalete teslim edilecektir.”

ALTUN VE KALIN’DAN AÇIKLAMA

İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da olaya ilişkin açıklama yaptı.

Altun, “Katliamın ideolojik saiklerle işlendiği propagandası provakasyondur, yalandır” ifadelerini kullanırken, Kalın ise “Olay çok yönlü araştırılıyor, failler yakalanacak ve adaletin önüne çıkartılacaktır” şeklinde konuştu.

Konya'da eve düzenlenen silahlı saldırıda 6 kişi öldü; ev de ateşe verildi