Konya’da canına tak eden çiftçiden protesto! Bir kamyon dolusu buğdayı AKP binası önüne döktü

Yayın tarihi: 11 Ağustos 2023 Cuma 7:58 pm - Güncelleme: 11 Ağustos 2023 Cuma 7:58 pm

Konya’da bir çiftçi, kamyon dolu buğdayını AKP ilçe binasının önüne döktü. TMO’yu protesto eden çiftçi, “Mahsulümüz elimizde kaldı. Ben sözüm arkasındayım. Niye bir yetkili gelip bir açıklama yapmıyor? Ne zaman kadar bekleyeceğiz? Hasadın sonuna geldik” dedi.

Konya’nın Doğanhisar ilçesinde çiftçilik yapan Harun Su isimli vatandaş, buğdayını Toprak Mahsulleri Ofisi’ne (TMO) satamayınca yaşadığı duyurumu AKP ilçe başkanlığı önünde protesto etti. Su, bir kamyon dolusu buğdayını AK Parti Doğanhisar İlçe Başkanlık binasının önüne döktü.

Yetkililerin çiftçinin sorunuyla ilgilenmediğini söyleyen Su, “Dünden beri söylüyorum, şu an burada milletvekili olmasına rağmen bir AK Partili olarak söylüyorum sıkıntı tavanda. Sayın Cumhurbaşkanımızın bundan haberi yok. Çiftçinin perişan olduğundan, ofisin şu an alım yapmadığından, yer olmadığından haberi yok” ifadelerini kullandı.

“HALKIN HAKKINI ARAMASINI İSTİYORUM”

“Yetkililerin haberi olmasına rağmen ne görünüyor ne de bir açıklama yapıyor, kenarda duruyorlar. Ben bu buğdayı gariban ihtiyacı olanlara hibe ettim” diyen Harun Su, şöyle devam etti:

“Köyde de var, gelsinler vereceğim. Mahsulümüz elimizde kaldı. Ben sözüm arkasındayım. Niye bir yetkili gelip bir açıklama yapmıyor? Ne zaman kadar bekleyeceğiz? Hasadın sonuna geldik. Yetkililer şu an kendi koltuğunda oturuyorlar. Yukarının bununla ilgilenmesini istiyorum. Çiftçinin, Doğanhisar halkının hakkını aramasını istiyorum. Ben kendim için değil, gariban çiftçi için konuşuyorum. Gariban çiftçi 5-5,5 liraya buğday veriyor zengine geçtiğinde bu 10 lira oluyor”

Şanlıurfa’da DEDAŞ protestoları! 20’den fazla gözaltı